- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Europa lovită de sărăcie! O bună parte a populației nu își mai poate asigura un trai decent

30 Nov, 18:28 • Cornel Ghimeșan
Conform datelor emise de Eurostat, o bună partea a populației întâmpină dificultăți din punct de vedere economic. Mai mulți respondenți au afirmat că își asigură cu greu minimul necesar pentru un trai decent.
Europa lovită de sărăcie! O bună parte a populației nu își mai poate asigura un trai decent

Numărul europenilor care  întâmpină dificultăți în a-și procura cele necesare traiului a crescut în mod dramatic, relevă ultimele statistici ale Eurostat. Proporția din populația UE care reușește cu greu sau foarte greu să-și acopere cheltuielile este în creștere, a constatat agenția de statistică a blocului comunitar, pe baza datelor din 10 țări membre pe al doilea trimestru al lui 2022, scrie Agerpres.

Alte articole: NATO 2022 Bucureşti: Jens Stoltenberg: „Este esenţială continuarea sprijinului militar pentru Ucraina, în special printr-o apărare aeriană suplimentară”

Bulgari stau cel mai prost din pung de vedere al numărului de oameni care își pot asigura un trai decent

Bulgarii sunt în cea mai precară situație din țările cuprinse în studiu, 39,8% dintre respondenți afirmând că se confruntă cu greutăți sau cu mari greutăți în a-și acoperi cheltuielile necesare traiului.

Europa lovită de sărăcie! O bună parte a populației nu își mai poate asigura un trai decent
Felie de pâine

Cel puțin unul din cinci locuitori ai UE se afla într-o astfel de situație în Bulgaria, Slovacia, Italia și Franța, în al doilea trimestru al anului în curs, arată Eurostat. Finlandezii sunt cel mai puțin afectați de grijile financiare, doar 11% dintre ei raportând dificultăți mari sau pur și simplu dificultăți și 40,5% afirmând că reușesc să facă față cheltuielilor ușor sau foarte ușor. Majoritatea respondenților au spus că veniturile lor au fost stabile sau au crescut în perioada analizată. Au furnizat date Belgia, Bulgaria, Irlanda, Franța, Italia, Luxemburg, Austria, Slovenia, Slovacia și Finlanda, a mai precizat Eurostat.

Citește și: Bulgarii nu mai au bani să le plătească mâncarea refugiaților ucraineni, așa că îi dau afară din hoteluri

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult