- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Franța vine cu o idee macabră chiar și pentru secolul 21: înmormântări eco- sicriul este dus la cimitir cu bicicleta

08 Nov, 15:01 • Bocioacă Bianca
Franța vine cu un nou trend în materie de servicii funerare. Noua procedură a luat avânt rapid, așa că a devenit rapid o afacere de succes.

Înmormântările ecologice care au loc în Franța au un aspect pozitiv deoarece astfel este protejat și mediul înconjurător. Cererea pentru astfel de servicii a crescut, devenind astfel o afacere profitabilă. Însă, există și oameni care critică această metodă, aceștia fiind de părere că nu este atât de eficientă cum se spune pentru reducerea emisiilor de carbon. Pentru ca acest lucru să fie cu adevărat cuantificabil, ar fi necesară renunțarea la sicriele de lemn, la substanțele chimice cu care acestea sunt tratate și la incinerare.

Prima afacere de acest tip a apărut în Franța

Vehiculul care transportă coșciugul este o combinație dintre o bicicletă și un dric, și potrivit proprietarei unei companii din Franța care se ocupă cu astfel de servicii, „Le Ciel et la Terre”, serviciile pot fi destul de limitate, deoarece sicriile trebuie să fie cât mai ușoare, iar distanțele parcurse să depășească 40 de kilometri, potrivit Euronews.

înmormântări ecologice Franța

Citește și: Ecologiștii refuză să mai facă copii din cauza suprapopulării planetei. „Nu vreau să mă simt vinovată că am adus pe lume un copil în această galeră”

Criticii acestui tip de înmormântare spun că, în cazul unui accident rutier dintre un astfel de vehicul și o mașină obișnuită „legiuitorul nu va risca să aibă de-a face cu un sicriu pe drumul public”.

Sunt și remarci mai întemeiate decât aceasta, legate de falsa reducere a poluării și a ocrotirii mediului înconjurător. Unii critici atrag atenția asupra unor metode mult mai eficiente, precum renunțarea la incinerare sau la degradarea naturală a cadavrelor, humusarea (compostarea corpului în compost), acvamația (incinerarea cu apă) și pomesiunea (congelarea la temperatură extrem de scăzută și pulverizarea cadavrului).

SUA, Danemarca și Elveția au început deja să recurgă la astfel de înmormântări ecologice, dar la un nivel limitat, în care ceremonia și înmormântarea sau incinerarea au loc în același oraș.

Citește și: FOTO: Manechinii folosiți în testele auto de siguranță vor fi înlocuiți cu unii supraponderali. Tot mai mulți șoferi sunt obezi și testele de siguranță trebuie să țină cont de asta