- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Gazele din Marea Neagră, exploatate de turci.Peste 700 de miliarde de metri cubi vor fi aduse la suprafață

20 Jan, 09:12 • Polojan Tudor
Turcia anunță că nu va mai importa gaze naturale și își va folosi resursele din Marea Neagră. Rezervele de 710 miliarde de metri cubi le-ar ajunge turcilor pentru o perioadă de 33 de ani.
Gazele din Marea Neagră, exploatate de turci.Peste 700 de miliarde de metri cubi vor fi aduse la suprafață

Fatih Donmez, ministrul Energiei și Resurselor Naturale din Turcia, a făcut declarații potrivit cărora țara va renunț la importurile de gaze naturale și se vor folosi de cele din sectorul turcesc de pe câmpul Sakarya. Resursele, spune ministrul, ar fi îndeajuns să acopere nevoile turcilor pentru următoarele 3 decenii, scrie știripesurse.ro.

„Aproximativ 6.500 de persoane sunt implicate în operațiunile de pe secțiunea onshore a proiectului, în timp ce 2.500 de specialiști sunt implicați în secțiunea offshore. Aproximativ 18 ingineri străini au primit cetățenia turcă în timpul implementării proiectului”, a declarat Donmez.

Mai citește și: Veşti proaste pentru clienţii ţepuiţi de Blue Air. Când vor fi despăgubiţi pentru biletele pe care nu le-au mai folosit

Turcia extrage propriile gaze/ sursafoto: trt.net.tr
Turcia extrage propriile gaze/ sursafoto: trt.net.tr

Gazele de la ruși n-au fost plătite

Turkish Petroleum International Company nu și-a plătit datoriile față de Rusia. Ministrul a specificat că se desfășoară negocieri privind acest lucru și că speră la obținerea unui acord între companii.

„Plățile nu au fost amânate. Purtăm discuții cu Rusia în mai multe sfere. Vom alege cea mai avantajoasă opțiune pentru partea turcă. BOTAS negociază în mod direct cu compania rusă Gazprom”, a oficialul turc.

În același timp, Fatih Donmez a vorbit și despre obiectivul producției de gaze naturale. Se așteaptă la o atingere a nivelului maxim de producție în următorii cel mult patru ani. Scopul este acela de a micșora importul de gaze naturale cu până la cel puțin 30%.

„Aproximativ 6.500 de persoane sunt implicate în operațiunile de pe secțiunea onshore a proiectului, în timp ce 2.500 de specialiști sunt implicați în secțiunea offshore. Aproximativ 18 ingineri străini au primit cetățenia turcă în timpul implementării proiectului”, a spus ministrul.

Turcia are resurse energetice interne limitate și depinde, în principal, de importurile costisitoare de energie pentru consumul său, care reprezintă cea mai mare parte a deficitului de cont curent. Această țară se străduiește să descopere noi surse de petrol și gaze naturale și, de asemenea, investește puternic în energie regenerabilă și cărbune.

Mai citelte și: CFR va realiza conexiunea feroviară cu Aeroportul Timișoara. Au fost alocați 424 milioane de lei prin PNRR

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult