- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Germania a găsit cheia pentru scăderea prețului la electricitate. Olaf Scholz: „Ştim deja că vom avea preţuri mai scăzute la energie decât în prezent, odată ce atingem obiectivul nostru”

07 May, 12:22 • Constantin Cristina
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz a declarat că a găsit soluția pentru prețuri mult mai mici la electricitate, dar și să aibă în continuare o creștere de producție de energie regenerabilă.
Germania a găsit cheia pentru scăderea prețului la electricitate. Olaf Scholz: „Ştim deja că vom avea preţuri mai scăzute la energie decât în prezent, odată ce atingem obiectivul nostru”

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei a găsit cheia pentru scăderea prețului la electricitate pentru sectoarele industriale mari consumatoare de energie din Germania, a transmis Reuters.

Vezi și: Germania, țara cu oferte generoase de muncă! Ce salariu primește un angajat la fabrica BMW și care sunt beneficiile acestuia

Olaf Scholz a găsit cheia pentru scăderea prețului la electricitate

Companiile industriale din Germania sunt nemulțumite de prețul prea mare la electricitate, comparativ cu alte țări, astfel încât industria grea din Germania se confruntă cu un dezavantaj structural față de alte centre de producție, cum ar fi Statele Unite și China.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei

Robert Habeck, ministerul Economiei din Germania de la Partidul Verzilor, a declarat săptămâna aceasta ca o soluție la această situație ar fi să facă un preț subvenționat de 6 cenți/kilowatt-oră(kWh) până în anul 2030, însă ministerul de Finanțe a respins propunerea, spunând că nu există buget pentru o astfel de măsură.

„Există deja regiuni unde producţia de energie este ieftină, aşa cum ne dorim, astfel încât operaţiunile industriale pot depăşi concurenţa globală fără subvenţii. Trebuie să facem tot posibilul pentru a extinde aceste preţuri scăzute la nivelul întregii ţări, sporind capacitatea reţelelor de transport a energiei şi producţia de energie regenerabilă.”, a declarat Scholz, când a fost rugat să comenteze care este cel mai bun mod pentru scăderea preţurilor energiei.

Tot el a adăugat că este convins că prețurile la energie vor fi mai mici decât în prezent, odată ce obiectivul este îndeplinit, adică ca energiile regenerabile să domine producția de electricitate în Germania.

Anterior, Scholz şi-a exprimat scepticismul în legătură cu o astfel de iniţiativă, spunând că subvenţiile pe termen lung nu sunt benefice pentru economie

Alte articole: Record în Germania: este prima țară din Europa în care circulă peste un milion de mașini electrice. Germanii au înmatriculat mai mult de 700.000 de automobile Dacia