- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Greii din industria auto boicotează normele de emisii poluante Euro 7 propuse de Comisia Europeană. Șeful Renault ”Vor distrage industria auto de la electrificare”

26 May, 20:44 • Cornel Ghimeșan
Comisia Europeană impune o serie de termene limită care îi revoltă pe producătorii din industria auto. Luca De Meo, directorul general al gigantului Renaul, a discutat despre propunerea Comisiei Europene cu privre la normele de emisii poluante Euro 7.
Greii din industria auto boicotează normele de emisii poluante Euro 7 propuse de Comisia Europeană. Șeful Renault ”Vor distrage industria auto de la electrificare”

Luca De Meo, directorul general al gigantului Renault, a discutat despre propunerea Comisiei Europene cu privre la normele de emisii poluante Euro 7. Acesta a subliniat, că din punctul său de vedere, acestea vor schimba tendința industriei auto spre electrificare, distrăgând-o de la aceste demersuri. De asemenea, cu această ocazie, a mulțumit Guvernului italian pentru faptul că s-a opus acestor norme, a informat Reuters.

Citește și: Elon Musk a primit „undă verde” pentru implantarea cip-urilor în creierul uman. Autorităţile americane au aprobat noua tehnologie

În acest an, se duc negocieri aprige între Parlamentul European și statele membre ale Uniunii cu privire la noile reglementări Euro 7. UE își propune să înăsprească normele cu privire la poluatorii de tipul oxizilor de azot și a monoxidului de carbon. Mai mult de atât, noile norme Euro 7 mai vizează și particulele poluante rezultate din frâne şi anvelope. Aceste norme ar trebui să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie 2025 și se va aplica pentru autoturisme şi utilitare, iar din 2027 se va aplica și pentru autobuze şi camioane.

Producătorii din industria auto se revoltă

Concomitent cu aceste decizii, Comisia Europeană a mai oferit un termen limită care îi vizează pe producătorii de automobile. Aceștia are trebui ca până în anul 2035 să elimine total producția de vehicule care au motoare pe combustie, cu o excepție introdusă recent, care face referire la acele vehicule care folosesc Electro-carburanţi.

„Vor să introducă o nouă reglementare care ne-ar distrage de la misiunea noastră de a transforma industria”, a spus vineri italianul Luca DeMeo.

De Meo este, pe de-o parte, CEO al Renault, iar pe de altă parte ocupă și funcția de preşedintele Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Acesta a pus în discuție aceste probleme într-o intervenţie online la un eveniment organizat la Trento (Italia).

„Aceasta ne-ar obliga să investim foarte mulţi bani în lucruri care nu au un viitor, aşa că aş dori ca Uniunea Europeană să îşi revizuiască intenţiile” vizând aprobarea normelor Euro 7 în forma actuală, a adăugat De Meo.

De asemenea, CEO-ul Renault a mai accentuat că părerea sa cu privire la Euro 7 este similară cu cea a guvernul italian, aplaudând atitudinea Executivului de la Roma.

„Italia a adoptat o poziţie foarte clară şi îi mulţumim pentru sprijinul său”, a spus De Meo.

Ministrul italian al Transporturilor, Matteo Salvini, a declarat, la începutul lunii mai, că Italia şi aliaţii săi din Uniunea Europeană “au numărul de voturi necesar” pentru a bloca normele Euro 7.

Alte articole: Pericolul ascuns în roșiile țuguiate! Avertismentul specialiștilor pentru consumatori

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult