Știri externe

Guvernul austriac are explicația pentru numărul migranților ilegali! Ce s-a întâmplat la granițele Austriei, din momentul în care țara a refuzat aderarea României la Schengen

19 Jan, 15:29 • Polojan Tudor
Cifrele care arată câți migranți au trecut granițele Austriei au luat brusc o direcție descendentă. Din decembrie și până în primele zile ale lunii ianuarie, au fost arestați cu 70% mai pușini imigranți ilegali. Rezultatele au dus la o dispută între autoritățile de la București și cele de la Sofia.
Guvernul austriac are explicația pentru numărul migranților ilegali! Ce s-a întâmplat la granițele Austriei, din momentul în care țara a refuzat aderarea României la Schengen

Săptămâna viitoare, luni, cancelarul german Karl Nehammer va face o vizită la granița dintre Bulgaria și Turcia, locul care a avut un impact decisiv pentru intrarea Bulgariei în Schengen, scrie știrileprotv.ro.

Reamintim că, în decembrie anul trecut, Austria a fost singura țară care s-a opus aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. De atunci, brusc, numărul migranților care vin dinspre vest a început să scadă considerabil.

Guvernul de la Viena spune că acest lucru se datorează Serbiei, stat care a reimpus vizele pentru cetățenii tunisieni și indieni. Austria a înregistrat anul trecut nu mai puțin de 30.000 de cereri de azil din India și Tunisia. După Siria și Afganistan, tările mai sus menționate ocupă locurile trei și patru în topul cererilor pentru azil.

Citește și: Orban are armele necesare pentru a învinge în cursa pentru funcția de președinte! Care sunt șansele să câștige alegerile din 2024 un membru al actualei coaliții de guvernare

Migranți spre Europa/ sursa foto: jcpa.org
Migranți spre Europa/ sursa foto: jcpa.org

Summit UE pe problema legată de migranți

Centrul Internaţional pentru Politici de Migraţie (ICMPD) oferă o „ultima şansă” în 2023 cu privire la migrația și azilul, chiar înainte de alegerile din 2024. Bruxelles-ul speră să facă progrese odată cu acest summit, asta dacă și statele membre doresc să se ajungă la o soluție comună.

„Lipseşte voinţa politică”, se plânge Othmar Karas, membru al Parlamentului European de la Partidul Popular Austriac. Acesta este de părere că avem nevoie de protecție comună a frontierelor externe, de un algoritm de redistribuire a migranților bine pus la punct și bazat pe solidaritate. Conducerea partidului, însă, este ferm în dezacord cu acest lucru.

Nehammer, șeful partidului, cere bani Comisiei Europene pentru amplasarea de garduri la frontierele externe ale Uniunii. „Die Presse”, ziarul austriac, este de părere că această cerere este una de principiu, Nehammer știind foarte bine că Bruxelles-ul nu a acordat niciodată bani pentru implementarea granițelor fizice.

Te-ar interesa și: Pas istoric în economia țării. Cel mai bogat ucrainean a decis să investească în România! Averea sa este de peste 4 miliarde de dolari