- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Iaht acoperit în aur, în valoare de 4,2 miliarde de lei! Cum arată cel mai scump și luxos iaht din lume!

07 Jan, 17:08 • Oprea Alina
Luxul, cu siguranță, nu se poate găsi oriunde, precum nici iahturile luxoase nu pot fi găsite la orice colț al lumii. Totuși, te-ai întrebat vreodată cum arată cel mai scump iaht din lume?
Iaht acoperit în aur, în valoare de 4,2 miliarde de lei! Cum arată cel mai scump și luxos iaht din lume!

Cel mai scump și unic în lume, un superiaht, este învelit în aur, acoperit cu platină și strălucitor, cu un perete cu locuri de acvariu.

Acesta se ridică la costul de 4,2 miliarde de euro, iar în în dormitoarele principale se găsesc, de asemenea, așchii de os de T-rex autentice.

Numele acestui iaht este History Supreme și este cunoscut de mult timp de „regele bling-bling-ului de pe mare”, deoarece niciun alt vas de lux nu s-a apropiat vreodată de prețul său uriaș. Faptul că cea mai amre parte a iahtului este acoperită în aur de 100.000 kg, platină și bijuterii orbitoare, constituie prețul acesta ridicat de 4,2 miliarde de euro.

Balustradele, puntea, zona de luat masa și chiar și baza vasului sunt toate învelite în aur, iar chiar și ancora a fost făcută special pentru a fi înmuiată în aur. Proveniența osului de dinozaur este din Arizona, în SUA, unde, de obicei, costă în jur de 80.000 de euro pentru o bucată mică din osul coapsei unui animal străvechi, dar a fost folosit pentru a adăuga o notă foarte scumpă la acest proiect major.

De obicei, iahturile sunt văzute ca fiind o achiziție la care doar cei foarte bogați pot visa, dar chiar și History Supreme este mult peste limita de preț a celor mai mulți miliardari.

Citește mai multe despre: Orient Express-ul va fi și pe apă! Primele imagini cu iahtul de lux au fost făcute publice

Cel mai scump iaht
Cel mai scump iaht

Al doilea cel mai scump iaht este al lui Roman Abramovici

Vasul lui Roman Abramovici, pe numele său Eclipse, este evaluat la 1,4 miliarde de euro și reprezintă doar o treime din cât costă History Supreme.

Designerul britanic Stuart Hughes este creierul din spatele acestui proiect unic. Durata acestuia a fost de peste trei ani pentru a putea fi finalizat, în ciuda caracteristicilor sale complexe. Bărbatul este recunoscut pentru alte merite luxoase, precum iPhone-urile pe care le înfășoară în metale scumpe.

Iahtul său are o lungime de 30 de metri, iar acesta nu a precupețit nicio cheltuială și a fost realizat cu intenția de a fi cel mai mare lucru care a navigat vreodată. Dispune de o punte spațioasă, are o zonă de luat masa, living, iar toate acestea strălucesc în iaht. Cel ce strălucește cu adevărat este dormitorul matrimonial.

Dormitorul principal este realizat cu accente de platină, cu un perete întreg realizat din pietre de acvariu de la un meteorit și oase de dinozaur, potrivit Antena 3.

Citește mai multe despre: Adevărul despre criza de după pandemie: „Coada nu e la supa săracilor, ci la iahturi. Te programezi cu ani înainte”