- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

20 de milioane de euro alocați de Guvernul din Italia pentru un nou bonus. Pentru ce este și cine îl poate solicita

18 Oct, 23:11 • Bocioacă Bianca
Guvernul italian a stabilit o nouă alocare în valoare de 20 de milioane de euro pentru ecobonusul cu privire la achiziția de motociclete și scutere, pentru a încuraja tranziția către mobilitatea electrică.
20 de milioane de euro alocați de Guvernul din Italia pentru un nou bonus. Pentru ce este și cine îl poate solicita

Din data de 19 octombrie 2022 se va redeschide platforma ecobonus.mise.gov.it, pentru ca distribuitorii să poată rezerva stimulente pentru achiziționarea de mopede și motociclete electrice. Italia a alocat 20 de milioane de euro pentru a finanța acest proiect.

Refinanțarea stimulentelor de către Ministerul Dezvoltării Economice a fost prevăzută în Decretul de simplificare.

Cine poate beneficia de Ecobonus

Contribuția poate fi solicitată direct de la vânzător de către toți cei care achiziționează un vehicul electric nou, din categoriile L1e, L2e, L3e, L4e, L5e, L6e, L7e. Contribuția se calculează în funcție de procentul din prețul de achiziție: 40% pentru achizițiile cu casare și 30% pentru cele fără casare.

Citește și: Mercedes reduce utilizarea gazului natural în fabricile companiei din Germania și pariază pe energia eoliană

Pentru a beneficia de stimulente, vehiculele achiziționate trebuie să fie noi,electrice sau hibrid și să fie cumpărate și înmatriculate în Italia.

Scopul acestor stimulente este de a încuraja achiziționarea vehiculelor electrice, dar mai ales a motocicletelor, scuterelor și cvadriciclurilor. Contribuția fără dezmembrare este de 30% din prețul de cumpărare, cu o limită de până la 3.000 de euro.

Reducerea se aplică în momentul achiziționării mopedelor și motocicletelor electrice sau hibride cu două, trei sau patru roți , fără limită de putere. Acestea pot fi achiziționate și prin leasing.

Proiectul permite economisirea unor sume mari de bani, indiferent de vehiculul ales. De exemplu, un scuter de 2.900 de euro costă cu ecobonus 2,093 de euro, iar o motocicletă de 22.080 de euro ajunge la 19.080 de euro.

Cum funcționează Ecobonusul în Italia

Distribuitorii trebuie să se înregistreze în zona care le este dedicată pe platformă, iar apoi pot rezerva contribuțiile pentru fiecare vehicul în parte, obținând o chitanță de înregistrate a rezervării, în funcție de disponibilitatea resurselor.

Distribuitorul plătește contribuția clientului său prin compensarea prețului de achiziție. Producătorii sau importatorii vehiculului pot, la rândul lor, să ramburseze vânzătorului valoarea contribuției și apoi să o recuprereze sub forma unui credit fiscal.

Vânzătorii trebuie să confirme în termen de 180 de zile de la rezervare, comunicând numărul de înmatriculare al noului vehicul livrat și anexând documentația necesară.

Citește și: Cu un pas mai aproape de viitor! Prima cursă cu un vehicul zburător a avut loc!