- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

La petrecerea Comisiei Europene din metavers au fost doar 5 oameni. Investiția a fost de 387.000 de euro

01 Dec, 14:15 • stefan.vlad
La petrecerea Comisiei Europene din metavers, organizată de departamentul pentru asistență străină a Comisiei Europene pentru a face tinerii să fie entuziasmați de UE, care a avut loc marți seara, au fost doar cinci oameni prezenți.
La petrecerea Comisiei Europene din metavers au fost doar 5 oameni. Investiția a fost de 387.000 de euro

La petrecerea Comisiei Europene din metavers au fost doar 5 oameni. Corespondentul Devex Vince Chadwick a scris pe Twitter că în cele din urmă rămăsese singurul invitat la petrecere, după „discuțiile inițiale din chat cu alți aproape cinci oameni nedumeriți care s-au prezentat”.

Citește și: Comisia Europeană a dat undă verde! Vom avea 5G peste tot, chiar și în avioane! În plus, vom avea noi benzi pentru Wi-Fi în transportul rutier

La petrecerea Comisiei Europene din metavers au fost doar 5 oameni

Aparent doar câțiva dintre cei 44 de oameni care au apreciat trailerul oficial au fost destul de interesați de avatarurile care dansează pe muzică house pe o insulă tropicală ca să se alăture într-un final petrecerii, scrie Digi 24.

Departamentul pentru asistență străină a cheltuit în total 387.000 de euro în dezvoltarea unei platforme de metavers pentru a-și promova inițiativa Global Gateway, potrivit Devex. Sub această umbrelă, Comisia vrea să strângă 300 de miliarde de euro până în 2027 pentru a construi infrastructură nouă în țările care sunt în curs de dezvoltare.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat pentru Devex că scopul postării de promovare a fost de a „mări conștientizarea a ceea ce face UE pe scena mondială” printre tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani care stau „în principal pe TikTok și Instagram” și care sunt „neutri în ceea ce privește UE” și „în mod obișnuit nu sunt expuși la astfel de informații”.

„Cybercows” sau vaci care trăiesc în Metavers

Un crescător de vite din Turcia a început să pună ochelari de realitate virtuală unora dintre bovinele sale pentru a testa dacă producția de lapte este modificată de faptul că au impresia că se află pe un câmp cu soare. Până acum, experimentul vacilor care tăiesc în Metavers a dat rezultate bune, însă imagine de ansamblu este tristă.

Cybercows sau vacile care trăiesc în Metavers sunt deținute de Izzet Kocak, un crescător de vite și fermier care trăiește în Aksaray, Turcia. În general, cu precădere pe perioada iernii, vacile sunt ținute în interior, iar realitatea virtuală ar trebui să le păcălească să creadă că sunt afară pe pajiște frumoasă. În teorie, acest lucru ar trebui să le facă să se simtă mai relaxate și mai fericite, astfel producând mai mult lapte. (Citește AICI mai multe detalii)