- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Mai mulţi bani de la stat pentru copii. Toţi părinții trebuie să ştie despre aceste beneficii

03 Oct, 12:01 • Cornel Ghimeșan
Recent, Guvernul de la Berlin a aprobat  proiectul privind ajutorul de bază pentru copii (Kindergrundsicherung), care va înlocui alocația pentru copii (Kindergeld). Acesta include o serie de ajutoare financiare pentru familiile din Germania.
Mai mulţi bani de la stat pentru copii. Toţi părinții trebuie să ştie despre aceste beneficii

Mai mulţi bani de la stat pentru copii. Ajutorul de bază pentru copii include multiple ajutoare financiare pentru familii. Ministrul Familiei, Lisa Paus, consideră aprobarea proiectului a fi „un răspuns la sărăcia copiilor”. Kindergrundsicherung este programat să intre în vigoare la 1 ianuarie 2025. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie aprobat și de Bundestag și Bundesrat. Pot exista întârzieri, deoarece grupul parlamentar SPD nu vrea deocamdata ca proiectul sa fie discutat in Bundestag, scrie migro.ro.

Mai mulţi bani de la stat pentru copii

Ajutorul de bază pentru copii (Kindergrundsicherung) constă dintr-o sumă fixă ​​de garanție pentru copii și o sumă suplimentară pentru copii flexibilă, dependentă de venit. Suma fixă de garanție va înlocui alocația pentru copii (Kindergeld), care este în prezent la 250 euro de copil pe lună. La fel ca alocația pentru copii, aceasta ar trebui plătită indiferent de venitul părinților. Proiectul de lege prevede ca această sumă fixă de garanție să fie indexată la fiecare doi ani. Cuantumul ajutorului suplimentar pentru copii depinde de venitul părinților și de vârsta copilului. Cu cât familiile au la dispoziție mai puțini bani, cu atât ar trebui să fie mai mare. Nu este încă posibil să se calculeze cât de mare va fi ajutorul de bază pentru copii în cazuri individuale specifice în 2025. Suma depinde de factori fluctuanți – de exemplu, de evoluția indemnizațiilor pentru copii sau de plățile guvernamentale, cum ar fi ajutorul pentru locuință, care sunt ajustate în mod constant.

Citeşte şi: Artificiul prin care Guvernul vrea să dea alocații pentru copii mai mici din 2024

Fiecare părinte din Germania se califică pentru alocații pentru copii (Kindergeld). Aceste plăți lunare cresc în funcție de numărul de copii pe care o persoană îi are. Plățile se întind de obicei până la împlinirea a 18 ani a copilului și, uneori, chiar la 25 de ani, dacă există Ausbildungskosten (costuri educaționale) suplimentare pentru studiul la o universitate sau la o școală profesională. Puteți solicita retroactiv aceste plăți, dar doar cu șase luni.

Citeşte şi: Guvernul pregătește noi măsuri de austeritate! Anunț de ultimă oră din partea Ministrului de Finanțe

De la 1 ianuarie 2023, cuantumul prestației a crescut la 250 euro pentru fiecare copil. Ea este plătită astfel:

  • pentru 1 copil: 250 euro
  • pentru 2 copii: 500 euro
  • pentru 3 copii: 750 euro
  • pentru 4 copii: 1.000 euro
  • pentru 5 copii: 1.250 euro.

Depunerea cererilor se face la Serviciul pentru Familie al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult