- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Maia Sandu: ”Mulțumim României datorită căreia astăzi avem curent electric în casele noastre”

10 Nov, 20:00 • Cornel Ghimeșan
Președinta Republicii Moldova a mulțumit joi, României pentru sprijinul acordat în domeniul energetic fără de care țara sa ar fi rămas în beznă. Totodată, Maia Sandu este recunoscătoare Comisiei Europene pentru noul pachet de asistență macrofinanciară.
Maia Sandu: ”Mulțumim României datorită căreia astăzi avem curent electric în casele noastre”

Președinta Republicii Moldova a mulțumit joi, României pentru sprijinul acordat în domeniul energetic. În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o împreună cu Ursula Von der Leyen, Maia Sandu a mulțumit și Comisiei Europene pentru noul pachet de asistență macrofinanciară.

Citește și Moldova primește 250 milioane de euro de la UE ca să cumpere gaze naturale. Ursula von der Leyen, la Chișinău: „O țară mică cu o inimă mare”

„Suntem recunoscători Comisiei Europene şi statelor membre pentru alocarea, la 1 august, a primei tranşe de 50 de milioane de euro din noul pachet de asistenţă macrofinanciară. Mulţumim pentru sprijinul bugetar adiţional de 75 de milioane de euro oferit în luna august pentru a face faţă cheltuielilor tot mai mari cu resursele energetice.

Conectarea Republicii Moldova la sursele de energie electrică din Uniunea Europeană prin reţeaua electrică continentală ENTSO-E este un adevărat colac de salvare în situaţia actuală, când nu mai putem cumpăra electricitate din Ucraina şi de la Cuciurgan.

Mulţumim tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene care ne-au oferit ajutor în această perioadă. Şi mulţumim României, datorită căreia astăzi avem curent electric în casele noastre”, a spus Maia Sandu.

Pe 24 noiembrie are loc o nouă conferinţă a donatorilor pentru Republica Moldova

Președinta Comisiei Europene a efectuat joi, o vizită la Chișinău. Cu acestă ocazie, ea a transmis că pe data de 24 noiembrie va avea loc la Paris o nouă conferinţă a donatorilor pentru Republica Moldova. Mai mult, Ursula von der Leyen asigură că solidaritatea UE față de Republica Moldova este de neclintit.

„Moldova este parte din familia noastră europeană, iar familile se unesc atunci când timpurile sunt grele şi de aceea sunt azi aici”, a spus Ursula von der Leyen.

„Moldova este o ţară care îşi apără cu curaj democraţia şi valorile noastre comune. Facem tot posibilul să acordăm gaze în flux invers pentru Republica Moldova de la alţi furnizori. Cele 200 de milioane de euro sunt pentru a diversifica aprovizionarea cu gaz, iar cei 50 de milioane pot fi folosiţi pentru a susţine gospodăriile casnice şi companiile, este decizia dumneavoastră”, a mai spus șefa Comisiei Europene.

Citește și Republica Moldova are șansa de a se consolida energetic. SUA îi oferă 20 de milioane de euro nerambursabili

 

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult