- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Maia Sandu nominalizată pentru „Femeia anului 2022”

09 Dec, 14:03 • Cornel Ghimeșan
Volodimir Zelenski nu este siburul președinte care se află pe lista Financial Times. Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a fost nominalizată la categoria „Femeia Anului 2022”.
Maia Sandu nominalizată pentru „Femeia anului 2022”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost nominalizată de cititorii ziarului Financial Times la categoria „Femeia anului 2022”, transmite TVR Moldova.

Maia Sandu „Femeia Anului 2022”

„Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari precum le are Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și tara sa: influx major de refugiați, lupta cu oligarhi corupți legați de Rusia, o criză energetică majoră care aruncă în întuneric țara de fiecare dată când Rusia bombardează Ucraina, forțând-o să facă eforturi supraumane pentru găsi livrări alternative de energie și a se apăra de amenințări de securitate, printre altele..”

, se arată în descriere, transmite TVR Moldova.

CItește și: Cine este Razvan Nicolescu și de ce spune că Austria trebuie să platească daune Romaniei pentru refuzul aderării la Schengen

Amintim că la Washington, aflată într-o vizită de lucru în SUA, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit distincția „Madeleine K. Albright”, acordată de Institutul Național pentru Democrație (NDI).

Maia Sandu nominalizată pentru „Femeia anului 2022”
Maia Sandu nominalizată pentru „Femeia anului 2022”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat Personalitatea Anului de către revista Time. Conform renumitului săptămânal american care apare din 1923, președintele ucrainean „încarnează rezistenţa Ucrainei în faţa invaziei Rusiei”.Revista Time a anunţat „Personalitatea anului 2022” – care a avut cea mai mare influenţă asupra evenimentelor anului. Printre finalişti s-au aflat Elon Musk, preşedintele chinez, Xi Jinping, protestatarii din Iran, guvernatorul statului american Florida, Ron DeSantis, Liz Cheney – membră a Congresului SUA – însă câştigătorul acestei distincţii este preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta luptă acum în a zecea lună de război împotriva Rusiei, de când Vladimir Putin a invadat ţara sa.

Alte articole:Time l-a desemnat pe Zelenski personalitatea anului. Reacția Kremlinului: „Linia editorială a acestei publicaţii are un caracter de orbire absolută, antirusă şi furios rusofobă”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult