- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Novak Djokovic poate juca nevaccinat la Australian Open 2023. I s-a anulat interdicţia de trei ani şi a primit viză!

17 Nov, 09:49 • Cornel Ghimeșan
Novak Djokovic, de nouă ori campion la Melbourne, a primit viză pentru a putea juca la Australian Open în 2023. La ediţia trecută, sârbul nu a participat, fiind nevaccinat, ba, mai mult, a fost explulzat şi a pimit o interdicţie de trei ani în Australia.
Novak Djokovic poate juca nevaccinat la Australian Open 2023. I s-a anulat interdicţia de trei ani şi a primit viză!

Novak Djokovic poate juca nevaccinat la Australian Open 2023. „Am fost foarte fericit să primesc vestea! A fost o ușurare, în mod evident, știind prin ce am trecut eu și cei mai apropiați oameni din viața mea în acest an cu ceea ce s-a întâmplat în Australia și după Australia, evident”, a declarat Novak Djokovic, la Torino, acolo unde participă la Turneul Campionilor 2022.

Novak Djokovic, 35 de ani, fost nr. 1 ATP , a fost expulzat din Australia în perioada premergătoare turneului de Grand Slam din ianuarie 2022, după ce a refuzat să fie vaccinat. Sârbul a avut inițial interdicție de a intra în țară până în 2025.

Citeşte şi: Gândacul Djokovic! Oamenii de ştiinţă sârbi au numit o nouă specie de gândac după celebrul tenisman

Ministrul australian al imigrației, Andrew Giles, a anulat această interdicție, permițându-i lui Novak Djokovic să concureze. La rândul lui, directorul turneului de la melbourne, Craig Tiley, a declarat că Novak Djokovic va fi binevenit în ianuarie dacă va putea obține viza. „Novak Djokovic şi guvernul federal trebuie să rezolve situaţia, iar apoi noi vom respecta deciziile. Nu este o chestiune pentru care putem să pledăm noi. Este ceva între cele două părţi, iar apoi, în funcţie de rezultat, el ar fi binevenit la Australian Open”, a declarat Craig Tiley.

Citeşte şi: Simona Halep poate scăpa de suspendare! Anunţ de ultimă oră!

Novak Djokovic s-a calificat, miercuri, pentru a 11-a oară în carieră în penultimul act la Turneul Campionilor, după ce a dispus de rusul Andrey Rublev, scor 6-4, 6-1. În primul meci din grupa sa, sârbul a trecut cu 6-4, 7-6(4) de grecul Stefanos Tsitsipas. Novak Djokovic va mai disputa în faza grupelor un meci cu Daniil Medvedev.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult