- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Gândacul Djokovic! Oamenii de ştiinţă sârbi au numit o nouă specie de gândac după celebrul tenisman

08 Oct, 00:18 • Gabriela Andreescu
Cercetătorii sârbi au numit o nouă specie de gândac după tenismanul Novak Djokovic datorită vitezei, rezistenţei, flexibilităţii, durabilităţii şi capacităţii acestei insecte de a supravieţui într-un mediu dificil
Gândacul Djokovic! Oamenii de ştiinţă sârbi au numit o nouă specie de gândac după celebrul tenisman

Întrucât Novak Djokovic este adesea comparat cu Spider-Man pentru calitățile sale pe terenul de tenis, oamenii de știință au decis să ofere unui gândac numele fostului lider ATP.

Presa sârbă, citată de Reuters, a spus că insecta a fost numită după Djokovic din cauza vitezei, stabilității, flexibilității, rezistenței și capacității sale de a supraviețui în condiții dificile.

Insecta, un gândac de pământ de tip Duvalius care trăieşte în Europa, a fost descoperită în urmă cu câţiva ani în subteran în vestul Serbiei.

Ea a fost numită Duvalius Djokovic, a declarat cercetătorul Nikola Vesovic, citat de agenţia de presă sârbă Tanjug.

Agilul gândac va primi numele de Djokovic
Agilul gândac va primi numele de Djokovic

Vesovic a precizat că noua specie este un gândac din ordinul Coleoptera care trăieşte în subteran, un prădător care şi-a pierdut ochii, trăind adânc sub pământ.

„Am propus ca noua specie să fie numită după Djokovic”, a spus Vesovic. „El este omul care a făcut multe pentru această ţară. Ne dorim să-l recompensăm în modul în care noi putem”, a mai spus cercetătorul sârb.

Citește și: Simona Halep a ajuns pe mâna medicilor. Ce mesaj a transmis sportiva, după revenirea din anestezie

Vestea numirii unui gândac după celebrul tenismen sârb a creat valuri printre fanii tenisului, care au lansat o serie de comentarii, dar și ironii pe forumurile de specialitate.

„Nadal primește un obiect ceresc numit după el, în timp ce Djokovic primește o insectă oarbă care trăiește în subteran și poartă numele lui. Hmm…” , a comentat un fan.

„Un taur spaniol ar trebui să primească numele Nadal, un cal frumos ar trebui să poarte numele lui Federer și apoi cei trei mari vor avea un trio perfect de animale (taur, cal și gândac) cu nume pe măsură.”, a mai comentat ironic un alt fan al tenisului

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult