- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Președintele din Serbia enervat de atitudinea Occidentului vis a vis de Kosovo: „O mare rușine!”

27 Dec, 21:56 • Cornel Ghimeșan
Președintele din Serbia, Aleksandar Vucic, a declarat că comunitatea internațională susține astfel de acțiuni ale Pristinei de a exercita presiuni asupra sârbilor.kosovari,
Președintele din Serbia enervat de atitudinea Occidentului vis a vis de Kosovo: „O mare rușine!”

Președintele din Serbia, Aleksandar Vucic, a acuzat comunitatea internațională că susține politica Pristinei de a exercita presiuni asupra sârbilor kosovari, a informat marți agenția EFE.

Alte articole:

„Ne-am folosit toate resursele (n. r.: în negocierile cu comunitatea internațională), facem tot posibilul pentru a menține pacea și a ajunge la o soluție de compromis”, a declarat Vucic, adăugând că contactele Belgradului cu comunitatea internațională în problema Kosovo sunt „complicate”.

În plus, el a acuzat Pristina că restricționează drepturile sârbilor kosovari și, de asemenea, a declarat că comunitatea internațională susține astfel de acțiuni ale Kosovo. El consideră că este „o mare rușine” că forțele  internaționale nu condamnă interdicția de intrare în Kosovo a patriarhului Porfirie al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Anterior, autoritățile kosovare nu i-au permis patriarhului Porfirie al Bisericii Ortodoxe Sârbe, care urma să viziteze regiunea cu ocazia viitorului Crăciun ortodox, să intre pe teritoriul lor. Pentru a acorda permise de intrare, autoritățile kosovare au cerut Bisericii Ortodoxe Sârbe să-i condamne pe reprezentanții săi care „au intrat ilegal în Kosovo pentru a sprijini grupurile criminale din nord”, menționând în text numele acestuia.

Ministrul de interne din Kosovo acuză Serbia de faptul că acționează sub influența Rusiei

Ministrul de interne din Kosovo, Xhelal Svecla, a declarat marți că Serbia încearcă, influențată de Rusia, să destabilizeze situația din regiune, după ce guvernul de la Belgrad și-a declarat sprijinul în favoarea etnicilor sârbi care au blocat șoselele și protestează de mai bine de trei săptămâni, informează Reuters.

Președintele din Serbia enervat de atitudinea Occidentului vis a vis de Kosovo: „O mare rușine!”
Președintele din Serbia enervat de atitudinea Occidentului vis a vis de Kosovo: „O mare rușine!”

„Serbia este cea care, influențată de Rusia, a pus armata în stare de alertă și a ordonat ridicarea de noi baricade, cu scopul de a justifica protejarea grupărilor criminale care terorizează… etnici sârbi din Kosovo”, a spus Svecla.

Sârbii care protestează în oraşul Mitrovica din nordul Kosovo, divizat etnic, au ridicat marţi noi baricade, la câteva ore după ce Serbia a anunţat că şi-a plasat armata în stare de alertă maximă de luptă, ca urmare a unor săptămâni de escaladare a tensiunilor dintre Belgrad şi Pristina, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Ministerul sârb al Apărării a comunicat că, având în vedere ultimele evenimente din regiune şi convingerea Belgradului că autorităţile din Kosovo se pregătesc să-i atace pe sârbi şi să înlăture cu forţa baricadele, preşedintele Aleksandar Vucic a ordonat ca armata şi poliţia din Serbia să fie puse în alertă maximă.

Citește și: Directorul unei fabrici de armament din România a cerut șpagă 8.500 euro, 7.000 lei şi 13 miei de Paște pentru un contract. Acum e trimis în judecată de DNA

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult