- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Se deschide cea mai mare fabrică de roboți umanoizi din lume. Iată unde va fi amplasată

03 Oct, 12:45 • Oprea Alina
Tehnologia se dezvoltă din ce în ce mai mult în zilele noastre și peste tot în lume. Compania Agility Robotics a luat decizia că dorește să fie prima care să construiască cea mai mare fabrică de roboți umanoizi din lume.
Se deschide cea mai mare fabrică de roboți umanoizi din lume. Iată unde va fi amplasată

Tehnologia se dezvoltă din ce în ce mai mult, drept dovadă apariția multor roboți fabricați care denotă o inteligență artificială similară cu cea umană. Agility Robotics este singura și prima fabrică de acest tip deroboți care dorește să devină unică în lume, iar prin intermediul acestora dorește să oglindească umanitatea pură, o campanie susținută și de Amazon. Acești roboți sunt meniți să reflecte activitățile cotidiene umane.

Află mai multe despre: Vești bune pentru robotica românească! Primul unicorn industrial al Franței își pregătește intrarea pe piața din România

Din spatele „culiselor” acestor roboți

Acești roboți sunt concepuți precum niște oameni, astfel că ei au două brațe, două picioare, iar inginerii care îi proiectează se așteaptă să ajungă cu producția la 10.000 de roboți. De altfel, ei sunt cunoscuți ca fiind roboți biped, sub numele de Digit, ceea ce a furnizat The Sun, potrivit Antena 3.

Scopul proiecției acestora este de a reduce din munca oamenilor, astfel că aceștia vor fi capabili de multe activități umane, de la manipularea coletelor sau descărcarea remorcilor, acesta a fost conceput prin intermediul inteligenței artificiale în așa fel înbcât să faciliteze interacțiunea cu oamenii. Ei pot detecta și ce se află în apropierea lor, inclusiv oameni, bariere, mașini, iar lista poate continua.

Fabrica de roboți

În Salem, Oregon, se pregătește construcția unei fabrici revoluționare, numită RoboFab, cu o suprafață masivă de peste 70.000 de metri pătrați. Proiectul promite crearea a 500 de locuri de muncă, în afară de forța sa de roboți. Damion Shelton, cofondatorul și directorul executiv al Agility Robotics, a evidențiat într-un interviu acordat CNBC, conform informațiilor furnizate de Antena 3, faptul că speră ca roboții să devină un factor-cheie în satisfacerea nevoilor din ce în ce mai mari de forță de muncă în sectorul producției, dar și în eficientizarea activităților umane cotidiene. Se estimează că fabrica va fi deschisă la sfârșitul acestui an, iar robotul Digit, dezvoltat de Agility Robotics, va fi disponibil pentru clienții comerciali în 2025. Acest proiect se anunță a fi un catalizator pentru inovația și eficiența producției în viitorul apropiat.

Află mai multe despre: VIDEO. Prima conferință de presă susținută de roboți. Ce le-au transmis oamenilor. „Este doar o chestiune de timp până când vedem mii de roboți”