- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un Crăciun de „pomină”! O femeie a ars în șemineu 20.000 de euro

27 Dec, 23:47 • Cornel Ghimeșan
O femeie din Roma a dat foc. din greșeală, la 20.000 de euro. Aceasta aprins focul în șemineu, fără să aibă idee că șoțul ei ascunsese banii acolo.
Un Crăciun de „pomină”! O femeie a ars în șemineu 20.000 de euro

O femeie din Roma a ars, din greșeală, 20.000 de euro în cupoane poștale ascunse de soțul ei, în momentul în care a aprins șemineul din casă.

Alte articole: Croaţia trece oficial la euro de la 1 ianuarie 2023, la un curs mai mare decât la noi: 1 euro pentru 7,53450 kune croate

S-a întâmplat la Roma, în cartierul Monteverde, acolo unde un bărbat ascunsese 20.000 de euro în bonuri de economii poștale în șemineu, dar soția sa le-a aprins de Crăciun și le-a ars.

„Când am văzut flăcările, am fost pe punctul de a leșina”, a declarat bărbatul, notează Il Messaggero.

Întrebat de ce a ascuns atâția bani în șemineu, bărbatul a răspuns:

„Credeam că este un loc sigur, unde hoții nu se uită niciodată. Soția mea nu știa că am ascuns cupoanele poștale acolo. În fiecare an, înainte de a aprinde focul, le mutam. De data aceasta, însă, nu a ajuns la timp și astfel a pierdut 20.000 de euro.”

Bonurile de economii poștale pot fi pe suport de hârtie sau nu. Se plătește o sumă de bani, la care se acumulează periodic dobânzi, notează sursa citată, potrivit Mediafax.

Un Crăciun de „pomină”! O femeie a ars în șemineu 20.000 de euro

Deținătorul poate solicita rambursarea capitalului oricând dorește, dar dobânda se acumulează, în general, după o perioadă de 6-12 luni de la data subscrierii bonurilor poștale.

Obligațiunile poștale de economii pot fi pe hârtie sau dematerializate.  Se plătește o sumă de bani, pe care se acumulează periodic dobândă. Deținătorul Bfp poate primi rambursarea capitalului atunci când preferă, însă dobânda se acumulează în general după o perioadă de timp cuprinsă între 6 și 12 luni din ziua subscrierii obligațiunilor poștale. Mario, însă, nu a ajuns la timp.

Cele mai ciudate locuri în care să-ți ascunzi sutele de euro

Printre cele mai ciudate locuri în care să-ți ascunzi banii se numără și panettone. La Brescia, în 2015, un antreprenor încercase să ascundă 250 de mii de euro în tortul de Crăciun pentru a-i ascunde de organele fiscale, dar Guardia di Finanza îl prinsese în flagrant.  De neuitat sunt și cei 150.000 de euro ascunși într-un corset de un bărbat de 72 de ani. Episodul raportat de Bloomberg. Nu există niciodată o limită pentru fantezie.

Citește și:Delia Matache oferă un Revelion de milioane! Prețul pentru a petrece noaptea dintre ani în localul artistei este 130 de euro

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult