- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un profesor german de științe politice pune tunurile pe Viktor Orban: ”UE trebuie să arate că e imposibil ca un putinist să paralizeze organizația din interior”

25 Nov, 17:49 • Gabriela Andreescu
Populistul de dreapta Viktor Orban încearcă să șantajeze UE și subminează sancțiunile comune împotriva Rusiei. Uniunea trebuie să creeze în sfârșit posibilitatea legală de a expulza oricare dintre țările sale membre. Acestea sunt principalele puncte expuse de Jan-Werner Muller, un cunoscut profesor german de științe politice la Universitatea Princeton, într-un comentariu recent.
Un  profesor german de științe politice pune tunurile pe Viktor Orban: ”UE trebuie să arate că e imposibil ca un putinist să paralizeze organizația din interior”

Într-un editorial publicat de Süddeutsche Zeitung, reputatul profesor german consideră că Uniunea Europeană ar trebui să ia în calcul excluderea Ungariei după ”șantajul” operat de premierul Viktor Orban.

Muller susține că Viktor Orban nu mai face ”dansul păunului” (cu referire la politica sa anerioară războiului din Ucraina), ci pur și simplu folosește ”un sistem de strangulare” a Uniunii Europene, potrivit publicației maghiare HVG.

Profestorul german consideră că nu este posibil să se revină pur și simplu la ordinea de zi a UE, arătând cât de mult a dăunat integrării premierul ungar prin sabotajul său politic de succes de-a lungul anilor, informează g4media.

Citește și: Autostrada Ploiești-Buzău se face cu pași mici! În ce stadiu se află acum lucrările

”Uniunea trebuie să le dea un răspuns clar autocraților, pentru a arăta că e imposibil ca un putinist să paralizeze organizația din interior și să arate potențialilor imitatori că se pot obține multe prin șantaj”,a scris profesorul german.

Populistul de dreapta Viktor Orban încearcă să șantajeze UE și subminează sancțiunile comune împotriva Rusiei, consideră profesorul german Jan-Werner Muller
Populistul de dreapta Viktor Orban încearcă să șantajeze UE și subminează sancțiunile comune împotriva Rusiei, consideră profesorul german Jan-Werner Muller

Jan-Werner Muller reamintește că ”populistul de dreapta” Viktor Orban încearcă să încolțească comunitatea și să submineze sancțiunile comune împotriva Rusiei. Cu toate acestea, UE trebuie să creeze în sfârșit posibilitatea legală de a expulza oricare dintre membrii săi, mai menționează sursa citată.

Citește și: Serviciile secrete au dezvăluit planul lui Putin: Rusia plănuia să atace Japonia în vara lui 2021. Ce l-a făcut să se re-orienteze către Ucraina

Jan-Werner Muller este un filosof politic german și istoric al ideilor politice care lucrează la Universitatea Princeton. Este co-fondator al Colegiului European de Arte Liberale din Berlin. Scrie în mod regulat articole de opinie pentru publicații de mare tiraj, precum The Guardian, Neue Zürcher Zeitung, The New York Times, Süddeutsche Zeitung, Le Monde, Project Syndicate, Foreign Affairs.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult