- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vacanțe 2023. Cele mai bune locuri din Europa pentru camping sălbatic. Nu ai nevoie de mulți bani!

17 Jul, 13:22 • Lupu Alexandra
Țările europene care permit campingul sălbatic. Nu ai nevoie de mulți bani.
Vacanțe 2023. Cele mai bune locuri din Europa pentru camping sălbatic. Nu ai nevoie de mulți bani!

Oamenii care își doresc să economisească bani și să se conecteze cu natura pot opta pentru o excursie de vară cu cortul. Europa este locul perfect pentru camping, existând câteva destinații pentru care nu ai nevoie de un buget imens, informează economedia.ro. Persoanele interesate trebuie să țină cont, totuși, că există anumite legi pe care trebuie să le cunoască pentru o astfel de aventură.

Cele mai bune locuri din Europa pentru camping sălbatic

Scoția este una dintre cele mai bune țări pentru camping sălbatic. Campingul este permis aproape oriunde, cu foarte puține restricții. De asemenea, excursia cu cortul este posibilă și în Lituania, Turcia și Finlanda. În Norvegia și Suedia, la fel de bine, practica este încurajată în mod activ. Cu toate acestea, există și multe țări în care este ilegal să faci camping sălbatic, precum Italia, Luxemburg și Malta.

Vezi și: Vacanţe 2023. Mai mult de 4 din 10 români au trei vacanţe pe an. O parte lucrează remote şi în concedii

Hebride este de departe cel mai bun loc pentru camping sălbatic, aflat în largul coastei de nord-vest a Scoției. Camparea în sălbăticie este legală, iar singurele restricții sunt să stați la cel puțin 100 de metri de drumuri. Totodată, oamenii care merg în aventură în aer liber nu trebuie să lase niciun gunoi în urmă.

Insulele Lofoten, Norvegia sunt, de asemenea, potrivite pentru camping sălbatic. Pentru a te relaxa în natură pe timp de vară, poți lua în considerare să mergi în interiorul Cercului Polar Arctic.

Este locul ideal pentru a dormi toată noaptea și pentru a te bucura de peisaje de vis și de soare pe timpul zilei. Norvegia este primitoare pentru rulote sălbatice. Este permisă camparea sălbatică de până la două nopți pe terenuri necultivate, în conformitate cu „Allemannsretten”, dreptul de acces public. Acest lucru înseamnă că oamenii sunt liberi să campeze în majoritatea locurilor din țară. Excepție face terenul arat sau folosit pentru culturi. De asemenea, trebuie să stați la cel puțin 150 de metri de o casă sau o cabană.

Camping sălbatic
Camping sălbatic

Parcul Național Lahemaa, Estonia este un alt loc potrivit pentru camping sălbatic. Legile de acces din Estonia permit camparea sălbatică pe terenurile guvernamentale, iar rezidenții sunt foarte deschiși față de rulote.

Nu este permisă camparea pe terenurile cultivate. Hainele și vasele nu trebuie spălate în râuri sau lacuri. De asemenea, focurile de tabără sunt permise, cu condiția de a folosi focarele desemnate în păduri. Copacii nu trebuie să fie deteriorați. Focurile de tabără nu sunt permise în locurile în care există risc de incendiu sau în apropierea structurilor construite din materiale combustibile.

Kungsleden, Suedia este un alt loc pe care nu trebuie să-l ratezi, dacă vrei să faci camping sălbatic. Suedia încurajează campingul sălbatic prin dreptul său de acces public. Oamenii pot sta până la două zile într-un singur loc. Focurile de tabără sunt permise, cu condiția să nu existe restricții de foc.

Te-ar putea interesa și: Vacanțe 2023. De câți bani ai nevoie pentru un drum cu mașina din București până în Thassos. „Fii pregătit pentru trafic intens”