- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vești bune pentru locuitorii din Austria. Decizia luată de guvern pentru a contracara inflația și creșterea prețurilor

22 Feb, 19:44 • stefan.vlad
Vești bune pentru locuitorii din Austria. Pentru a contracara inflația și creșterea prețurilor, guvernul din Austria a luat numeroase măsuri de ajutor. Contribuabilii pot folosi acum calculatorul online pus la dispoziţie de Ministerul Finanțelor pentru a calcula ce li se cuvine să primească.
Vești bune pentru locuitorii din Austria. Decizia luată de guvern pentru a contracara inflația și creșterea prețurilor

Vești bune pentru locuitorii din Austria. Calculatorul online de la www.bmf.gv.at/entlastungsrechner are acum o funcţie nouă. Cetățenii își pot calcula acum ajutorul financiar personal introducând salariul net. Până acum, o prognoză a fost posibilă doar prin introducerea salariului brut.

Costurile ridicate ale energiei cauzate de războiul de agresiune rusesc reprezintă o povară pentru oamenii din țara noastră. În calitate de guvern federal, am inițiat deja un număr mare de măsuri de ajutor. Astfel, sprijinim familiile, gospodăriile și companiile aflate în această fază provocatoare. Cu ajutorul calculatorului de scutire al Departamentului de Trezorerie, contribuabilii pot calcula ce beneficii vor avea”, a declarat ministrul de Finanțe, Magnus Brunner.

Citește și: Guvernul austriac are explicația pentru numărul migranților ilegali! Ce s-a întâmplat la granițele Austriei, din momentul în care țara a refuzat aderarea României la Schengen

Vești bune pentru locuitorii din Austria

În anul precedent, guvernul a cheltuit mult mai mult pentru combaterea crizei. Concret, în 2022 au fost plătite 5,7 miliarde euro pentru măsuri de ajutor și inflaționiste, 3,8 miliarde euro au trebuit să fie utilizate pentru procurarea rezervei strategice de gaze, iar costurile mai mari de refinanțare s-au ridicat la 2,8 miliarde euro.

O serie de măsuri fiscale au un efect pozitiv asupra salariului net. Toți plătitorii de impozit pe salariu și pe venit beneficiază de eliminarea progresiei la rece și deduceri fiscale mai mari. În plus, cotele de impozitare pentru al doilea și al treilea nivel tarifar vor scădea în 2023 din cauza reformei fiscale eco-sociale, iar familiile au primit un bonus familial sau alocație pentru copii mai mari din 2022.

Mai presus de toate, cei care au veniturile mici și medii beneficiază în special. De exemplu, limitele de venit pentru cele mai mici două niveluri tarifare au fost ridicate peste nivelul ratei inflației. Anterior, contribuabilii erau supuși impozitului de la o limită de venit de 11.000 de euro. Anul acesta această limită este de 11.693 de euro.

Pentru întregul an calendaristic 2023, o cotă de impozitare mixtă de 41 la sută se va aplica și celui de-al treilea nivel tarifar. În 2024, cota de impozitare pentru al treilea nivel tarifar va fi atunci de 40 la sută. Cota de impozitare pentru al doilea nivel tarifar va fi redusă la 30 la sută din 2023. În anul precedent, aceasta a fost încă calculată cu cota mixtă de 32,5 la sută și era încă de 35 la sută în 2021.

Guvernul federal oferă ajutorul necesar. Am dovedit acest lucru de mai multe ori în ultimele luni – și continuăm să facem acest lucru. Pentru că acum prioritatea principală este menținerea puterii de cumpărare a austriecilor. Serviciul bugetar al parlamentului confirmă: Cu ajutorul nostru am crescut veniturile mici cu până la 10 la sută. Cu numeroase măsuri de ajutor ne asigurăm că oamenii au mai mult net din brut, iar calculatorul de ajutor arată tuturor plusul lor personal în venitul net”, a mai spus ministrul Brunner.