- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vicecancelarul austriac cere excluderea Ungariei din Schengen! Despre admiterea României și Bulgariei în 2023: „Acesta este scopul”

30 Dec, 22:59 • Gabriela Andreescu
După ce Austria a oprit aderarea României la spațiul Schengen, un important politician din acea țară surpinde prin declarațiile sale. Vicecancelarul austriac, Werner Kogler, politician din partea Partidului Verde, a declarat că Ungaria este de vină pentru presiunea tot mai mare exercitată de migrație la frontiera austriacă și pentru numărul tot mai mare de persoane care sosesc ilegal în țară. În ceea ce privește aderarea României și Bulgariei la Schengen, politicianul austriac s-a declarat de acord cu acest pas.
Vicecancelarul austriac cere excluderea Ungariei din Schengen! Despre admiterea României și Bulgariei în 2023: „Acesta este scopul”

Într-un interviu de Crăciun publicat în Kleine Zeitung, politicianul austriac a spus că „există probleme obiective în domeniul migrației, dar acestea sunt doar tangențial legate de Schengen”. În cadrul acestui interviu, Werner Kogler și-a expus argumentele în favoarea eliminării Ungariei din Schengen și aderării țării noastre și a Bulgariei.

Ce a declarat vicecancelarul austriac cu privire la eventualele schimbări din cadrul Schengen

„Există probleme obiective în domeniul migrației care sunt doar marginal legate de Schengen. Noi, Verzii, lucrăm la soluții. Vom contacta președințiile suedeză și spaniolă ale UE pentru a ne asigura că 2023 va reuși. Un lucru trebuie admis. Este inacceptabil să înregistrăm peste 100.000 de persoane în Austria în conformitate cu normele și să aflăm că între 75.000 și 80.000 nu au fost înregistrate în prealabil. Problemele sunt într-adevăr cu Ungaria. Dacă ar fi să rămânem la logica ministrului de interne, Ungaria ar trebui să fie dată afară din Schengen, pentru că aici au loc cele mai multe treceri neînregistrate către Austria”, a spus Werner Kogler în cadrul interviului, citat de stiripesurse.ro

Vicecancelarul austriac s-a declarat de acord cu aderarea României și Bulgariei la Schengen
Vicecancelarul austriac s-a declarat de acord cu aderarea României și Bulgariei la Schengen

Citește și: Rareș Bogdan a fost provocat să cumpere din piață mâncare pentru Revelion în limita a 200 de lei. Cum s-a descurcat europarlamentarul român

Politicianul Austriac a fost întrebat dacă România și Bulgaria o să fie admise în zona Schengen în 2023: „Acesta este scopul”,a  fost mesajul acestuia.

În ceea ce privește sistemul de azil, vicecancelarul Austriei a declarat că: „Este important să aducem o ordine, pentru că aceasta este condiția prealabilă pentru umanitate. Ceea ce nu fac cetățenii și statele europene este să aibă impresia unui aflux dezordonat. Am înțeles asta. În schimb, este important ca Convenția drepturilor omului și refugiaților să fie pe deplin acceptată. Dacă există anumite motive pentru a fugi și a solicita azil, acestea vor fi acordate”,conchide Werner Kogler.

Citește și: Plafonarea preţurilor la energie pentru perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 va fi aplicată automat pentru clienţii casnici. Vezi care sunt excepțiile

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult