- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bancpost si-a dublat numarul utilizatorilor de internet banking

02 Nov, 10:47 • Redactia DailyBusiness
Bancpost, membra a grupului elen EFG Eurobank, a anuntat miercuri ca serviciul de internet banking al bancii, Fastbanking, si-a dublat numarul de clienti de la inceputul anului, ajungand in prezent la 100.000.
Bancpost si-a dublat numarul utilizatorilor de internet banking

Potrivit unei cercetari interne, 52% din clientii Fastbanking sunt persoane sub 45 de ani, in proportie egala femei si barbati.

Valorile cele mai ridicate de trafic se inregistreaza de luni pana joi in intervalul 9 – 11, lunea observandu-se cele mai multe conectari si tranzactii. Operatiunea cel mai des efectuata in aceste intervale este plata facturilor (utilitati) si transferuri, conform bancii.

Serviciul de internet banking este destinat atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice, in vederea efectuarii tranzactiilor online, in lei si valuta.

Potrivit bancii, comisioane percepute prin Fastbanking sunt cu pana la 40% mai mici decat la ghiseu.

EFG Eurobank, care detine Bancpost, si Alpha Bank au anuntat la finele lunii august ca vor fuziona. Totodata, adunarea din luna octombrie, cand urma sa se discute despre fuziune, [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/alpha-si-bancpost-mai-fuzioneaza-actionarii-au-amanat-discutiile-69849/]a fost amanata[/url] din lipsa de cvorum.

Grupul elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a inregistrat in primul trimestru din 2011 o [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/efg-eurobank-a-avut-o-pierdere-de-1-1mil-euro-in-romania-in-primele-trei-luni-63033/ ]pierdere de 1,1 milioane de euro[/url] din afacerile detinute din Romania, fata de un profit de 2,1 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut.

EFG Eurobank detine in Romania: Bancpost, EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romania, EFG Eurobank Securities Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si prin EFG Eurolife Asigurari de Viata.

Potrivit unui studiu
realizat de GfK, Romania are una dintre cele mai mici rate de penetrare a [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/doar-4-dintre-romani-folosesc-internet-banking-ul-63726/
]serviciilor bancare prin Internet[/url] din tarile Europei Centrale si de Est, de
numai 4%. Totusi, serviciile de tip internet banking devin tot mai importante
in strategiile bancilor si sunt [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/internet-banking-ul-creste-continuu-folosit-in-special-la-plata-facturilor-63072/
]tot mai utilizate de clientii[/url] acestora, care pot plati facturi sau pot
face transferuri din fata unui calculator, fara a se deplasa la banca.