- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Casa de brokeraj Noble Securities face investitii de 5 mil. euro si vrea sa devina lider in 3 ani

05 Jul, 13:50 • adrian.mihaltianu
Casa de brokeraj Noble Securities Romania, parte a grupului financiar european Getin Noble Bank Group of Companies, isi incepe activitatea pe piata locala si si-a propus sa devina lider in maxim 3 ani.
Casa de brokeraj Noble Securities face investitii de 5 mil. euro si vrea sa devina lider in 3 ani

„Piata romaneasca de profil are un mare potential, iar ‘apetitul’ pentru tranzactionarea pe pietele financiare abia a fost putin stimulat. Altfel spus, avem destul de munca, dar in maxim 3 ani Noble Securities va fi lider de piata, pe o piata in crestere”, a declarat joi [b]Victor Safta (foto)[/b], directorul sucursalei din Romania a Noble Securities.

Potrivit acestuia, Noble Securities Romania este primul pas al Getin Noble Bank pe piata locala, urman sa se dezvolte si pe alte piete din regiune.

„Romania are un potential mult mai mare fata de tarile din regiune. Piata de capital din Romania este mica, dar cresterea este spectaculoasa, in special in ultimii doi ani, avand avans de circa 100% pe an, in timp ce in Polonia piata stagneaza”, a aratat Safta.

El a mentionat ca [b]investitiile[/b] companiei se vor ridica in urmatorii 3 ani la circa [b]5 milioane de euro[/b]. „Pentru o casa de brokeraj investitiile nu pot fi foarte mari”, a subliniat acesta.

Pentru 2012, casa de brokeraj estimeaza un [b]volum de tranzactionare[/b] mediu de 2.000 de loturi, la o valoare nominala a unui lot de 100.000 euro.

De asemenea, pana la finele anului, Noble Securities vrea sa atraga [b]200-300 de clienti[/b]. „Cu 200 de clienti vom fi multumiti, iar cu 300 vom fi foarte multumiti. Nu e usor sa atragi clienti”, a spus Victor Safta.

„Noble Securities se lanseaza in Romania intr-o prima etapa cu platforma Noble Markets, care permite tranzactionarea directa online a circa [b]200 de instrumente financiare[/b] – Contracte pentru Diferenta (CFDs) pe piata Forex, marfuri, actiuni international si indici bursieri. Pentru etapele urmatoare, luam in calcul introducerea pe piata romaneasca a altor instrumente financiare, intrarea ca SSIF pe Bursa de Valori Bucuresti etc „, a precizat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a Noble Securities.

Noble Markets are la baza platforma Meta Trader (4 si 5), una dintre cele mai cunoscute si „prietenoase”. Pentru deschiderea unui cont real in platforma Noble Markets, suma minima necesara este de 2.000 lei sau echivalent euro. Conturile demonstrative pot fi deschise oricand de catre cei care doresc sa isi exerseze sau sa-si perfectioneze sistemul de tranzactionare.

Pentru anul viitor grupul
planuieste [b]sa implementeze in Romania si alte activitati[/b], inclusiv
leasing sau asigurari. “Oricare dintre companiile grupului au sanse de lansare
in Romania”, a zis Victor Safta.

Getin Noble Bank Group of Companies este un grup financiar european cu linii de business in retail banking, private banking, fonduri de investitii, piete financiare, consultanta financiara si imobiliara, leasing si asigurari.

Getin Noble Bank opereaza sub doua branduri: Getin Bank (retail banking) si, respectiv, Noble Bank (private banking). Din grupul Getin Noble Bank fac parte, de asemenea, companiile Noble Securities (casa de brokeraj), Noble Funds (fonduri de investitii), Getin Leasing (companie de leasing), Open Finance (consultanta financiara), Home Broker (intermedieri imobiliare si de credite imobiliare) si Open Life (asigurari de viata).

La randul sau, Getin Holding detine companii in Polonia (banca pentru IMM-uri Idea Bank, firma de consultanta financiara PDK, alte firme in domeniile leasing, asigurari etc), Rusia (banca Kubanbank si firma de leasing Carcade), Belarus (Sombelbank), Ucraina (Idea Bank Ukraine).

„Pietele trec prin etape deloc usoare la nivel European, cu toate acestea, grupul nostru a crescut continuu in ultimii ani. Anul trecut, de exemplu, grupul nostru financiar a achizitionat doua banci, una in Polonia, cealalta in Rusia, a realizat numeroase alte investitii pentru dezvoltarea firmelor componente si totusi, in final, am realizat un [b]profit net consolidat de 480 milioane euro[/b] (Getin Noble Bank si Getin Holding). Astfel, lansarea pe piata din Romania a sucursalei Noble Securities era un pas firesc in extinderea regionala”, a aratat Czcibor Dawid, CEO Noble Securities.

Noble Securities (numita initial Dom Maklerski Polonia Net) a fost infiintata in 1994, fiind una dintre primele case de brokeraj din Polonia. In 2008, compania a fost achizitionata de Getin Holding, iar din 2012, ca urmare a unei reorganizari interne, Noble Securities a fost inclusa in Getin Noble Bank Group of Companies.

Noble Securities este acreditata de organismul de profil din Polonia, precum si de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare din Romania (CNVM). Conform reglementarilor CNVM, fondurile clientilor nu parasesc teritoriul Romaniei si sunt depozitate intr-un cont bancar separat de cele ale companiei. In plus, conform Depozitarului National al Poloniei, clientilor Noble Securities le este garantat un plafon minim de 19.000 euro per client.

Noble Securities ofera investitorilor peste 200 de instrumente financiare pe care acestia le pot tranzactiona prin intermediul platformei Noble Markets. In Polonia, Noble Securities este implicata in emisiuni de actiuni, tranzactii cu certificate de emisii CO2 si certificate „verzi” etc.