FINANTE-BANCI, REAL ESTATE

Chilipiruri imobiliare. Topul celor mai ieftine locuinte executate silit

03 februarie 2014, ora 00:07, autor(i): Andreea Radu   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
apartamente5-mare.jpg
Anul trecut creditele neperformante au trecut de 20%, ceea ce afecteaza activitatea multor banci de pe piata locala, care incearca sa vanda locuintele executate silit, la preturi sub medie. Vezi un top al celor mai ieftine proprietati puse la vanzare.

Chiar daca preturile apartamentelor au scazut in ultimii ani, locuintele executate silit par a fi o afacere buna pentru vanatorii de chilipiruri sau pentru cei cu bugete mai restranse.

Bancile au executat mii de bunuri, de la case si apartamente, pana la terenuri sau chiar magazine. Acum fac eforturi deosebite pentru a gasit cumparatori pentru acestea. Ele cauta diversi parteneri pentru a vinde mai usor aceste bunuri. Astfel, trei banci din piata s-au aliat cu brokerul de credite Kiwi Finance pentru a reusi sa scape cat mai repede de bunurile executate.

De asemenea, unele banci din piata au dezvoltat credite speciale pentru achizitia de bunuri oferite spre vanzare in cadrul procedurilor de executare a garantiilor.Cele mai multe locuinte executate silit si scoase la vanzare sunt cele cu 2 si 3 camere. De asemnea, cele mai mici preturi le intalnim la apartamentele din provincie.

Astfel, vedeti mai jos cele mai ieftine locuinte executate silit, la nivel national, de catre doua banci, care pot fi cumparate prinKiwi.

Garsoniere
-8.230 euro - in orasul Oradea
-12.550 euro - in Targu Mures
-12.600 euro - in Targu Mures

Apartament cu 2 camere
-14.000 euro in Barlad
-16.000 euro in Drobeta Turnu-Severin
-18.000 euro in Slatina

Apartament cu 3 camere
-18.000 euro in Piatra Neamt
-19.000 euro in Mangalia, Barlad, Craiova
-20.000 euro in Targu Mures

Apartament cu 4 camere
-23.800 euro in Corabia
-27.000 euro in Calarasi
-37.000 euro in Oradea

In Bucuresti, cele mai mici preturi incep de la:
-13.500 euro garsoniera, in Sectorul 6
-20.700 euro apartament cu 2 camere, in Sectorul 1
-42.378 euro - apartament cu 3 camere, in Sectorul 4
-48.100 euro - apartament cu 4 camere, in Sectorul 2

Pe langa acestea, bancile au scos la vanzare si case, terenuri, cladiri de birouri sau industriale, dar si magazine stradale.

"2014 a inceput cu activitati noi laKiwiFinance. Pe langa consultanta pentru credite, care este principala noastra zona de business, am fost solicitati de bancile partenere sa le acordam sprijinim in demersul lor de a vinde imobilele executate silit. Astfel, fara sa fim o agentie imobiliara si fara sa percepem vreun comision pentru serviciile noastre, ne implicam in prezentarea ofertelor imobiliare catre portofoliul nostru de clienti, carora le oferim posibilitatea vizionarii imobilelor, obtinerea de finantari si asistenta in semnarea antecontractelor, pana la pasul final - semnarea contractului de vanzare cumparare, a declarat pentru DailyBusiness.ro Anamaria Rotar, head of salesKiwiFinance.

De asemenea, reprezentantii Imobiliare.ro au realizat o statistica a apartamentelor de 3 camere, executate silit, care pot fi achizitionate cu cel mult 30.000 euro, in Bucuresti si alte orase importante din tara.

In ultima vreme, pe fondul climatului economic dificil, s-a constatat un interes din ce in ce mai mare fata de achizitionarea imobilelor executate silit. Motivul unui astfel de interes este unul foarte simplu: pretul de achizitie al unei astfel de propritati, mai putin accesibil in alte conditii, dar foarte avantajos in acest caz, a declarat anterior Adrian Lisaniuc, responsabil de departamentul Forclosure al companiei Regatta Real Estate.

Acesta a mentionat ca, desi la prima vedere, pentru unii procedura ar putea parea una complicata, in realitate, ea nu presupune mai mult efort decat cautarea indelungata si anevoioasa a unei proprietati in conditii normale, prin numeroase vizionari, deplasari sau intalniri cu diversi proprietari si agenti imobiliari.

Mai mult, in acest caz, existenta unor oferte clare a priori si selectarea lor de catre specialistii in domeniu, faciliteaza considerabil procedura. Odata stabilit interesul pentru o anumita proprietate, restul procesului nu mai reprezinta, practic, decat o procedura legala ce trebuie urmata in conformitate cu regulile obisnuite, a explicat Lisaniuc.

Citeste si:
Casele executate silit chilipiruri false? Castiguri tentante, riscuri prea mari
Minighid de cumparare a caselor executate silit
Unde gasesti apartamente de 3 camere cu 30.000 de euro
2014 a inceput tumultuos: Pretul apartamentelor variaza la un nivel record
2014, anul relansarii creditelor? Care sunt sansele sa platim dobanzi mai mici
Cat trebuie sa castigi ca sa poti lua un credit prin programul Prima Casa
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ion Popescu a spus:
10/02/2014 15:04
Dar de ce nu spuneti aboslut nimic despre riscurile cumpararii unei astfel de proprietati???
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 16:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter