FINANTE-BANCI

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Axa Life Insurance de catre Astra

20 decembrie 2013, ora 13:38, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
1-afaceri.jpg
Consiliul Concurentei a anuntat vineri ca analizeaza concentrarea economica prin care Societatea de Asigurare Reasigurare Astra S.A. preia controlul asupra Axa Life Insurance S.A.

In vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, autoritatea de concurenta va analiza operatiunea notificata, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice.

O decizie cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi adoptata, conform prevederilor legale, in termen de 45 de zile de la data la care notificarea va deveni efectiva, ca urmare a completarii acesteia.

Potrivit Legii concurentei (nr. 21/1996), sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Axa Asigurari a fost preluata de catre cea mai mare companie de asigurari din Romania, Astra, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, fiind prima tranzactie in ultimii 23 de ani cand o companie cu capital romanesc preia un asigurator cu capital strain.Axa Asigurari urmeaza sa fie integrata in Astra printr-o fuziune, miza in aceasta tranzactie fiind intarirea portofoliului de asigurari de viata al Astra cu cele 50.000 de contracte si venituri anuale de 10 mil. euro ale Axa.

Astra Asigurari a inregistrat in primul semestru din acest an un volum al primelor brute subscrise de 601,677 milioane de lei, in crestere cu 16% fata de perioada similara a anului trecut.


Grupul francez AXA a intrat pe piata romaneasca in anul 2010, cand a preluat compania Omniasig Asigurari de Viata de la Vienna Insurance Group (VIG).

In primele 9 luni ale anului 2013, Axa Group a raportat o crestere a veniturilor totale cu 3% (69,5 miliarde euro) fata de perioada similara a anului trecut. Veniturile aferente diviziei de asigurari de viata au crescut in aceste 9 luni, cu 7%, ajungand la aproximativ 4,6 miliarde de euro, fiind sustinute de interesul clientilor pentru politele Unit-Linked si de cresterea pe segmentul de protectie si sanatate. Veniturile inregistrate din divizia de asigurari de bunuri si accidente au fost de asemenea in crestere cu 2%, ajungand la 22,6 miliarde euro.

Piata de asigurari a crescut cu 6% in 2012. Astfel, companiile de asigurari au subscris, anul trecut, prime brute totale de 8,3 miliarde lei, nivel care marcheaza o majorare de aproape 6% comparativ cu anul 2011, potrivit cifrelor raportate Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) de catre asiguratori.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 02:06
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter