FINANTE-BANCI, CARIERE

Cum motiveaza Rusanu salariile uriase de la ASF: "In 2012 erau si mai mari"

18 februarie 2014, ora 17:03, autor(i): Andreea Radu   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
money1-mare.jpg
Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, a declarat marti ca salariile angajatilor din conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara s-au injumatatit in 2013 fata de cat au incasat salariatii fostei Comisii de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in 2012.

Acesta a raspuns unei intrebari din partea jurnalistilor legata de veniturile foarte mari ale conducerii ASF.

Rusanu a mentionat ca in 2012 salariile din CSA urcau la peste 30.000 euro pe luna.

El a mai spus ca salariile angajatilor ASF vor fi reduse cu pana la 50% in 2014, astfel incat cel mai mare salariu din ASF sa ajunga la 7.000 de euro (fata de 14.000 euro- venitul net lunar in 2013)."In 2013 salariile conducerii ASF au fost la jumatate fata de salariile fostei conducerei a CSA in 2012, iar pentru 2014 vom propune colegilor din Consiliul ASF reducerea salariilor cu 50% fata de 2013ö, a declarat Rusanu.

Dan Rusanu a adaugat ca din 2014 se desfiinteaza prima de vacanta anuala si stimulentul de sfarsit de an.

ôBugetul pe venituri si finantari din 2014 nu mai cuprinde prime si bonusuri", a subliniat presedintele ASF.

La inceputul lunii februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a precizat ca bugetul institutiei pentru acest an prevede un nivel al salariilor lunare redus cu mai mult de 15% fata de momentul comasarii fostelor comisii de supraveghere. Cel mai mare salariu este de circa 14.000 euro.

Institutia preciza ca politica salariala pentru conducerea ASF (cei 9 membri ai Consiliului ASF) este stabilita potrivit legii de infiintare a ASF, cu modificarile ulterioare. Salariile conducerii ASF nu sunt stabilite in mod arbitrar, ci pe baza prevederilor Ordonantei de urgenta nr.94/2013 si sunt limitate la nivelul salarizarii Consiliului de Administratie al BNR.

'Nivelul salarizarii membrilor Consiliului ASF este mult sub cel al conducerii fostelor comisii de supraveghere (CSA, CNVM si CSSPP). Cel mai mare venit lunar net
din cadrul ASF este al Presedintelui ASF (Rusanu Dan Radu, n.r.) - echivalentul in lei a 14.000 de euro (informatia a fost facuta publica inca din 30 mai 2013), iar veniturile lunare nete ale prim-vicepresedintelui ASF si vicepresedintilor ASF sunt echivalentul in lei a 12.000 de euro, se arata intr-un comunicat transmis luni de institutie", se arata intr-un comunicat transmis de ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) functioneaza, incepand cu data de 9 decembrie 2013, intr-un sediu nou situat in Splaiul Independentei, sector 5, Bucuresti, respectiv in fosta cladire Eximbank - zona Piata Natiunilor Unite. Relocarea face parte din procesul integrarii activitatii celor trei sectoare reglementate si autorizate de ASF: Asigurari-Reasigurari, Instrumente si Investitii Financiare si Pensii Private.

Citeste si: Redresare impusa de stat: Cea mai mare firma de asigurari risca falimentul
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Eugenia Matache a spus:
19/02/2014 10:44
O politizare masiva conduce la astfel de situatii. Salariatii ASF sunt numai sotii, fiice, rude de gradul I cu politicienii nostri. In acest caz nici dupa aceste masuri de diminuare a salariilor nu putem vorbi de salarii normale. Iar peste cativa ani vom vorbi de adevaratele PENSII NESIMTITE. Dureros este ca nimeni nu va lua nicio masura in acest sens. Asta este politizarea agresiva din tara noastra.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 15 August 2022, 13:31
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter