FINANTE-BANCI

FMI prelungeste cu 3 luni imprumutul pentru Romania

21 martie 2013, ora 09:36 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
FMI.jpg
Fondul Monetar International (FMI) a anuntat miercuri ca a aprobat prelungirea imprumutului acordat Romaniei pentru o perioada de trei luni, pana la 30 iunie 2013, pentru ca autoritatile locale sa-si indeplineasca obiectivele asumate.

Acordul stand-by cu FMI si UE in valoare de 5 miliarde de euro a fost aprobat in primavara anului 2011 si urma sa expire la 30 martie 2013. Autoritatile din Romania au optat ca acordul sa fie preventiv, iar fondurile sa fie atrase numai in caz de necesitate.

"Extinderea, ceruta de autoritatile romane, le va oferi timpul de implementare a masurilor necesare pentru finalizarea evaluarilor a saptea si a opta in cadrul acordului. Prelungirea va asigura, in special, oportunitatea de a reduce arieratele autoritatilor centrale si locale, precum si pentru luarea de masuri pentru imbunatatirea guvernantei companiilor de stat", se arata intr-un comunicat al FMI.

Consiliul Director al Fondului Monetar International a aprobat prelungirea cu trei luni a acordurilor incheiate cu Romania in sedinta sa de la 15 martie.Guvernul intentioneaza sa incheie un nou contract cu FMI in vara acestui an.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 00:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter