- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Fondul de investitii Certinvest Monetar isi schimba numele in Certinvest Tezaur

09 Mar, 12:25 • Redactia DailyBusiness
Certinvest anunta modificarea denumirii fondului Certinvest Monetar in Certinvest Tezaur, modificarea afectand doar denumirea fondului, politica investitionala ramanand aceeasi.
Fondul de investitii Certinvest Monetar isi schimba numele in Certinvest Tezaur

Modificarea apare ca urmare a intrarii in vigoare a instructiunii CNVM nr.1/2012 privind organismele de plasament colectiv monetare, care se aplica fondurilor de investitii ce folosesc in denumirea lor sintagme de tipul „fond monetar”. Conform acestei instructiuni, pentru a putea folosi in denumirea lor sintagme de tipul „fond monetar”, fondurile de investitii trebuie sa aplice in politicile lor investitionale conditionari mai stricte cu privire la instrumentele financiare in care investeste fondul.

Printre aceste conditionari se numara: scadenta titlurilor de valoare din portofoliu trebuie sa fie mai mica de 397 de zile; portofoliul investitional al fondului are o scadenta medie ponderata (WAM) de cel mult 60 de zile; investeste in instrumente ale pietei monetare carora li s-a acordat unul dintre cele mai inalte ratinguri de credit pe termen scurt disponibile, de catre fiecare agentie de rating  de credit recunoscuta care a acordat un rating respectivului instrument, sau daca, in absenta unui rating oficial, societatea de administrare conchide ca respectivul instrument are o calitate echivalenta.

„Data fiind dificultatea identificarii pe piata romaneasca a instrumentelor investitionale care sa raspunda noilor cerinte, si dorinta de a pastra politica investitionala actuala a fondului, Certinvest a hotarat modificarea denumirii fondului Certinvest Monetar in Certinvest Tezaur,  nume folosit si in trecut de acest fond”, se arata in comunicatul companiei.

„Am decis sa schimbam numele fondului in Certinvest Tezaur, pentru a respecta prevederile Instructiunii CNVM nr. 1/2012. Politica investitionala a fondului s-a dovedit una profitabila pentru investitori, asa ca ne dorim sa o pastram. Fondul Certinvest Tezaur se va incadra de acum in categoria fondurilor de obligatiuni, pastrandu-si insa lichiditatea pentru investitori: ei vor putea investi oricand fara comisioane, si vor putea rascumpara oricand fara comisioane din acest fond, plata fiind facuta in maximum 2 zile lucratoare.  Am revenit la denumirea Tezaur, numele sub care a operat fondul in perioada 1999-2008, pentru ca  beneficiaza inca de sonoritate in randul investitorilor Certinvest”, a declarat Horia Gusta, presedintele Comitetului Director al Certinvest.

CNVM a aprobat schimbarea denumirii fondului in Certinvest Tezaur in data de 1 martie 2012. Depozitarul fondului este BCR.

Certinvest a luat fiinta in anul 1994 si are in prezent in administrare active de aproximativ 34 milioane euro, distribuite in 15 fonduri de investitii, dintre care 9 deschise.