- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Libra Bank, profit de peste 9 mil. lei in primul semestru

19 Jul, 13:00 • Redactia DailyBusiness
Libra Bank a inregistrat in primele sase luni din acest an un profit cumulat in suma de 9,15 milioane de lei, in crestere semnificativa fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand castigul a fost de 251.196 lei, in conformitate cu Standardele Financiare Internationale de Raportare (IFRS), au anuntat reprezentantii bancii.
Libra Bank, profit de peste 9 mil. lei in primul semestru

„Unul din elementele incurajatoare in aceasta perioada este reprezentat de incetinirea semnificativa a ritmului formarii creditelor neperformante, veniturile din recuperari de provizoane acoperind practic, la nivelul anului 2011, cheltuielile aferente acestor credite neperformante”, se arata in comunicatul institutiei.

„Tinand cont de evolutiile tehnologiei, pentru anul 2011 ne-am propus sa ne orientam puternic spre zona serviciilor online. Intelegand cat de importanta este dezvoltarea in spatiul online pentru clientii nostri, am lansat recent LibraPay – un serviciu virtual de plata integrat in platforma noastra de Internet Banking ce permite, in conditii de simplitate si siguranta, procesarea tranzactiilor efectuate cu cardul pe internet”, a declrat Emil Bituleanu, presedintele Libra Bank.

„De la inceputul acestui an, am adaugat retelei teritoriale o noua sucursala in Bucuresti si alta la Cluj, urmand ca pana la sfarsitul lui 2011 sa deschidem alte noi sucursale in Timisoara si Bucuresti. Luna aceasta vom deschide de asemenea o sucursala in [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/cel-mai-mare-chinatown-din-europa-deschis-la-afumati-cu-100-mil-euro-galerie-foto-65458/]China Town, noul centru comercial din Voluntari[/url], inaugurat de catre comunitatea chineza locala”, a adaugat Bituleanu.

Libra Bank [b]a revenit in 2010 pe profit[/b], cu un rezultat pozitiv in suma de 10,08 milioane de lei, dupa ce in 2009 a avut o pierdere de circa 16 milioane de lei, potrivit standardelor IFRS.

Activele bancii insumau 586 milioane de lei in 2010, in scadere cu 5,8% fata de nivelul inregistrat la 31 decembrie 2009.

„Nu am creditat excesiv in valuta si nici in zone considerate riscante. Am evaluat garantiile in conformitate cu conditiile de piata, adica prudent”, a spus Emil Bituleanu.

Libra Bank are un numar de 24 de sucursale atat in Bucuresti cat si in principalele orase din tara si planuieste noi lansari de sucursale pana la sfarsitul anului.

Libra Bank este pozitionata si recunoscuta drept „Banca Profesiilor Liberale”. Printre clientii sai se numara specialisti ai profesiilor liberale, IMM-uri si persoane fizice.