FINANTE-BANCI

Premiera in asigurari: Firma romaneasca preia o companie cu capital strain

28 noiembrie 2013, ora 19:37   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
handshake-616726-m.jpg
Axa Asigurari a fost preluata de catre cea mai mare companie de asigurari din Romania, Astra, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu.

Astfel, pentru prima data in 23 de ani o companie cu capital romanesc preia un asigurator cu capital strain, scrie Ziarul Financiar.

Axa Asigurari urmeaza sa fie integrata in Astra printr-o fuziune, miza in aceasta tranzactie fiind intarirea portofoliului de asigurari de viata al Astra cu cele 50.000 de contracte si venituri anuale de 10 mil. euro ale Axa.

Astra
Asigurari a inregistrat in primul semestru din acest an un volum al primelor brute subscrise de 601,677 milioane de lei, in crestere cu 16% fata de perioada similara a anului trecut.

Piata de asigurari a crescut cu 6% in 2012. Astfel, companiile de asigurari au subscris, anul trecut, prime brute totale de 8,3 miliarde lei, nivel care marcheaza o majorare de aproape 6% comparativ cu anul 2011, potrivit cifrelor raportate Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) de catre asiguratori.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Florin TALOS a spus:
29/11/2013 12:43
Din pacate in aceasta situatie nu avem motive de mandrie. AXA, unul din cei mai mari asiguratori europeni a decis sa renunte la afacerea din Romania de asta au ajuns hraparetii de la Astra la cascaval si nu ca vezi doamne ce tari sunt cei de la Astra. Motivele pentru care a plecat AXA ar trebui sa ne puna pe ganduri despre modul cum este reglementata si cat este de sanatoasa piata asigurarilor din Romania. Vezi handicapatul de AOL (PAD), ce se intampla pe asigurarea RCA, etc. Si cei de la VIG s-au plans de reglementare sub toate aspectele ei. Deci asta e motiv de plans nu de mandrie !!!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter