- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Principalele oferte ale pietei financiare din saptamana 6 – 10 iunie

10 Jun, 12:13 • adrian.mihaltianu
Bancile locale au anuntat in saptamana 6 - 10 iunie mai multe oferte, printre care se numara credite de refinantare, imprumuturi de nevoi personale, credite prin programul Prima Casa 4. De asemenea, nu au lipsit nici asigurarile, atat pe segmentul auto, cat si cel medical.
Principalele oferte ale pietei financiare din saptamana 6 - 10 iunie

Banca Transilvania a lansat un [b]credit de nevoi personale[/b] adresat persoanelor fizice, cu o dobanda de 14,90% (DAE – 15,96%), fixa pe o perioada de 5 ani, indiferent de fluctuatiile pietei.

„Creditul Direct” se acorda in lei si este administrat de catre compania BT Direct IFN S.A., specializata in credite de consum, membra a grupului financiar Banca Transilvania.

Imprumutul poate fi acordat persoanelor cu varsta intre 18 si 70 ani si care au un venit minim net lunar de 395 lei. Perioada creditului este cuprinsa intre 6 si 60 de luni, iar suma imprumutata poate fi de la minim 2.000 lei la maxim 40.000 de lei.

Alpha Bank Romania ofera clientilor persoane fizice, care aleg sa economiseasca printr-un [b]depozit la termen[/b] Alpha Tax Protect pana la data de 15 iulie, un bonus de dobanda de 0,5% aplicat dobanzilor aferente depozitelor constituite in lei.

Alpha Tax Protect este depozitul pe termen de 4 saptamani (28 zile), 16 saptamani (112 zile) sau 24 saptamani (168 zile) in lei, euro sau dolari. Clientii stiu de la bun inceput rata de dobanda neta si care este castigul final, dupa aplicarea impozitului.

Astfel, rata neta a dobanzii economiile in lei este cuprinsa intre 6,5% si 7% , in functie de perioada de maturitate.

Suma minima pentru constituirea unui depozit Alpha Tax Protect este de 50 lei, 15 euro sau 25 dolari.

Tot in aceasta saptamana s-a dat startul [b]finantarilor prin programul Prima Casa 4[/b]. Astfel, prima institutie financiara care a intrat in aceasta etapa este BCR.

Dobanda este variabila si este formata din Euribor la 3 luni plus o marja de 3,75% pentru clientii cu istoric in relatia cu BCR. Marja este de 3,95% pentru clientii fara istoric.

Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment (variaza in functie de Euribor) este de 219,22  euro.

Poate beneficia de credit Prima Casa 4 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin program, in suprafata utila mai mica de 50 metri patrati.

De asemenea, BCR a [b]redus dobanda creditelor de refinatare[/b] pentru nevoi personale cu ipoteca pana la 6,61% pe an. Astfel, dobanda este variabila, fiind formata din Euribor la sase luni plus o marja fixa de 4,9 puncte procentuale.

Oferta este valabila in perioada 6 iunie – 15 iulie.

CEC Bank a prelungit pana la data de 31 iulie 2011 campania promotionala la [b]creditele de refinantare in lei[/b] acordate persoanelor fizice. Banca ofera posibilitatea refinantarii oricarui tip de credit, fara a limita plafonul de creditare. In plus, clientii pot obtine o suma suplimentara fata de suma creditelor refinantate.

Ratele de dobanzi practicate de banca sunt: 6,9% fixa in primul an si Robor la trei luni plus 3% dupa primul an.

Perioada de creditare a fost extinsa pana la 35 ani.

Tot in aceasta saptamana, CEC Bank a [b]eliminat soldul minim intangibil[/b] de 10 lei pentru conturile curente in lei ale persoanelor juridice. Astfel, banca vine in intampinarea a aproape 120.000 de clienti persoane juridice, oferind posibilitatea utilizarii intregului sold disponibil in contul curent.

Contul curent poate fi deschis in lei sau valuta si permite efectuarea operatiunilor de depunere si retragere numerar, a viramentelor catre terti prin ordine de plata, plati externe, constituire de depozite sau schimburi valutare. De asemenea, clientii au posibilitatea de a efectua plati in lei sau valuta, on-line, prin serviciul Internet-Banking fara a fi necesara prezenta la ghiseele bancii.

Garanti Leasing a lansat un produs special pentru [b]finantarea echipamentelor agricole[/b], la o dobanda medie de 8% pe an la finantarile in euro. De asemenea, produsul are cu o perioada de gratie totala timp de 3 luni (ianuarie, februarie, martie) in fiecare an al perioadei de finantare, care este de pana la 5 ani.

Dobanda nu este standard, ci se stabileste in functie de performanta financiara a clientului si de istoricul acestuia cu Garanti Leasing.

Printre echipamentele agricole care pot fi finantate prin acest produs se numara tractoare, semanatori sau combine de recoltat cereale.

Platinum Asigurari-Reasigurari, la initiativa bancii de celule stem Biogenis si in parteneriat cu Asigest Broker de Asigurare, a lansat o [b]asigurare dedicata transplantului de celule stem[/b]. Compania estimeaza ca va vinde circa 10.000 de astfel de polite in urmatoarele 12 luni.

Asigurarea „Stem Cell” se incheie pe [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/platinum-si-a-propus-sa-vanda-10-000-de-asigurari-pentru-transplant-cu-celule-stem-in-urmatorul-an-63627/]maxim 5 ani[/url] si acopera costurile si cheltuielile unui transplant de celule stem, efectuat atat in Romania, cat si in strainatate – Uniunea Europeana.

Prima anuala este de 120 de euro.

Uniqa Asigurari are reduceri intre 5% si 25% la „Pachetul de vara Uniqa”, care include [b]polita  de raspundere civila auto (RCA)[/b] si o polita de asigurare de deces din accident pentru sofer si pasageri

Polita de deces din accident rutier pentru sofer si pasageri costa numai 10 lei si este valabila timp de 6 luni, incepand cu prima zi de valabilitate a asigurarii RCA.

De asemenea, Uniqa atrage clientii cu reduceri cuprinse intre 5% si 35%, pentru asigurarile facultative Casco, de locuinta, de calatorie si de accidente, in functie de produs si de caracteristicile fiecarui client in parte.