- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Protestele de pe Wall-Street, ziua 30. Politia continua arestarile

16 Oct, 11:10 • Redactia DailyBusiness
Aproximativ 70 de persoane au fost arestate sambata la New York, in a 30-a zi a protestelor din seria "Occupy Wall-Street", informeaza CNN.
Protestele de pe Wall-Street, ziua 30. Politia continua arestarile

Cel putin 14 persoane au fost arestate intr-un parc in noaptea de sambata, pentru ca incalcau o lege care le interzicea sa stea intr-o fantana arteziana fara apa.

Protestele din parc au venit la cateva ore dupa ce mai multe mii de oameni au participat la un mars spre piata Times Square, 42 dintre acestia fiind arestati, potrivit [url=http://edition.cnn.com/2011/10/16/us/occupy-wall-street/]sursei citate[/url]

[b]Miscarea are ecou in toata lumea[/b]

Miscarea „Occupy Wall Street”, care pledeaza impotriva sistemului financiar din Statele Unite, [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/miscarea-occupy-wall-street-are-ecou-in-toata-lumea-vezi-ce-orase-se-aliniaza-protestelor-69494/]s-a extins sambata in numeroase orase din lume[/url], unde au avut loc proteste similare celor din New York, in care oamenii isi exprima nemultumirea fata de situatia economica globala.

Mai multi oameni au iesit pe strazi in orase din Europa si Asia, ca urmare a apelurilor lansate de organizatorii „Occupy Wall Street” in vederea unui miting global.

Potrivit United for Global Change, site-ul central al miscarii internationale, circa 951 de orase, din 82 de tari, vor participa la protestul comun.

In Japonia, aproximativ 200 de persoane, intre care si copii, au defilat prin Tokyo afisand diferite mesaje: „Fara nucleare” sau „Eliberati Tibetul”.

In orasele australiene Melbourne si Sydney, numeroase persoane au manifestat impotriva „lacomiei corporatiste”.

„Prin protestele noastre vrem sa ne aratam solidaritatea fata de Occupy Wall Street si fata de alte probleme fie ele traditionale pentru aceasta tara, fie iscate de Guvern”, a spus Alex Gard, unul dintre organizatorii marsului din Melbourne, citat de sursa mentionata.

Proteste s-au desfasurat si in Coreea de Sud, in apropierea unei banci din Seul.

„Protestam in special din cauza problemelor economice mondiale. Trebuie sa venim cu idei pentru a rezolva problemele mondiale”, a declarat Arthur Fragoso, unul dintre protestatari.

In capitala indoneziana Jakarta, peste 20 de persoane s-au adunat in apropierea ambasadei Statelor Unite.
„Vrem sa aratam ca regimul american, sistemul sau de imperialism, trebuie distrus”, a spus protestatarul Rudi Daman.

Proteste sunt prevazute sa se desfasoare si in alte tari, precum Kenya, Africa de Sud, Franta, Rusia, Mexic si Venezuela. Manifestatiile internationale sunt alimentate de miscarea „Occupy Wall Street”, declansata luna trecuta impotriva problemelor economice si a elitelor financiare si politice, care este la randul sau inspirata de „primavara araba”.