FINANTE-BANCI

Schulz: Comisia Europeana merita nota 3 pentru managementul crizei din zona euro

24 mai 2013, ora 10:14 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
martinschulz.jpg
Comisia Europeana (CE) ar trebui sa primeasca nota 3, pe o scara de la 1 la 10, pentru managementul crizei din zona euro, a declarat presedintele Parlamentului European, Martin Schulz (foto).

"Daca managementul crizei zonei euro ar fi evaluat de la 1 la 10, nu ar primi mai mult de 3 in opinia mea", a spus Schulz in interviul acordat CNBC.

Eurostat a anuntat recent ca economia zonei euro s-a contractat pentru al saselea trimestru consecutiv in primele trei luni ale acestui an, punand noi presiuni pe oficialii UE sa gaseasca solutii la criza.

Schulz a criticat, de asemenea, politica cancelarului german Angela Merkel de promovare a austeritatii dure ca raspuns la problemele zonei euro."Angela Merkel si guvernul german au un anumit mesaj politic, care in Europa se numeste austeritate. Eu ii spun taierea bugetelor de cheltuieli publice fara a lua in calcul cresterea (economica, n.r.)", a afirmat parlamentarul european, citat de Mediafax.

Datoria Greciei a scazut cu mai putin de 1 miliard euro in ultimii trei ani de austeritate, de la 310,3 miliarde euro in martie 2010 la 309,36 miliarde de euro in martie anul acesta, perioada in care statul elen a beneficiat si de stergerea unor obligatii financiare de peste 100 de miliarde de euro.

Programul de asistenta financiara pentru Grecia, lansat acum trei ani,este un esec, iar creditorii internationali trebuie sa recunoasca intr-o zi ca tara nu va putea rambursa datoriile, se arata intr-un raport al institutului european de cercetari economice Bruegel.

In Grecia, programul a fost un esec, considera autorii raportului, care mentioneaza existenta a trei factori, respectiv conditii initiale dificile, un sistem administrativ si politic mai slab decat in alte doua tari sub asistenta financiara, Irlanda si Portugalia, precum si faptul ca statul elen a fost primul care a avut nevoie de ajutor, intr-o zona euro total nepregatita.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 03:39
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter