- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Surse: Bulugea pleaca de la conducerea Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor

27 May, 14:53 • Redactia DailyBusiness
Marius Bulugea (foto), directorul general al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), isi va incheia mandatul, la 31 mai, urmand sa fie desemnata alta persoana la conducerea companiei, au declarat surse din piata asigurarilor.
Surse: Bulugea pleaca de la conducerea Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor

Bulugea a fost numit la conducerea PAID in octombrie 2009. Anterior, el a condus Directia Reglementari si Autorizari Asigurari Obligatorii a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), conform [url= http://www.mediafax.ro/economic/bulugea-nu-va-mai-fi-de-la-1-iunie-directorul-general-al-pool-ului-de-asigurare-impotriva-dezastrelor-9675019/ ]Mediafax[/url].

Pool-ul are ca actionari companiile Astra, Groupama si Platinum (cate 15% din actiuni), Generali Romania (11%), ABC Asigurari, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins si Grawe Romania (cate 5,5%).

PAD (polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale) acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei – cutremur, inundatii si alunecari de teren. Polita este valabila 12 luni.

Primele de asigurare pentru PAD sunt de 20 de euro in cazul locuintelor tip A, pentru o suma asigurata de 20.000 de euro, si de 10 euro in cazul locuintelor tip B, pentru o suma asigurata de 10.000 euro.

Locuinta de tip A reprezinta o constructie cu structura de rezistenta din beton armat sau metal si cu pereti exterior din caramida arsa, piatra, beton, cu sau fara cadre de beton armat, lemn si alte materiale asemanatoare, rezultate in urma unui tratament chimic.

Locuinta de tip B este o constructie din caramida nearsa, valatuci, chirpici, pamant batut si alte materiale asemanatoare, nesupuse unui tratament termic sau chimic, cu pereti de orice fel, acoperite cu stuf, paie, trestie sau coceni.

In primul trimestru din acest an, segmentul obligatoriu al asigurarilor pentru locuinte a inregistrat [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/piata-asigurarilor-a-revenit-pe-crestere-dupa-3-ani-de-scadere-76768/ ]o scadere de peste 72% a subscrierilor[/url], de la peste 8 milioane de lei, la sfarsitul primului trimestru din 2011, la 2,2 milioane de lei, potrivit datelor CSA.