FINANTE-BANCI

Taifunul din Filipine, replici in economia tarii. Pagube de 14 miliarde de dolari

11 noiembrie 2013, ora 12:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
T.jpg
Taifunul Hayian a lovit in plin in visteria statului Filipine. Pagubele totale se ridica la 14 miliarde de dolari. Economia statului Filipine este in pericol din cauza dezastrelor naturale, arata studiile unei companii de cercetare a riscurilor din Anglia.

Capitala tarii, Manila, este in fruntea clasamentului oraselor cu cel mai mare grad de pericol, fapt care afecteaza din plin sectorul investitiilor, transmite Bloomberg.

In fiecare an, statele din Asia de Sud-Est sunt nevoite sa plateasca , in medie, 1,6 mld. de dolari pentru a acoperi pagubele produse de cutremure si taifunuri.

Comisia Europeana (CE) va acorda Filipinelor suma de 3 milioane de euro pentru a ajuta statul asiatic sa faca fata ravagiilor provocate de taifunul Haiyan.Aceste fonduri "vor acoperi necesitatile cele mai urgente n zonele cele mai afectate" de taifun, din centrul arhipelagului filipinez, se precizeaza n comunicatul CE, citat de AFP, conform Agerpres.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a propus de sambata acordarea unui ajutor de urgenta autoritatilor de la Manila, iar comisarul european pentru ajutor umanitar, Kristalina Georgieva, si-a exprimat "profunda tristete" pentru victimele catastrofei.

Autoritatile filipineze au indicat ca peste 10.000 de oameni si-au pierdut viata din cauza taifunului si alte 2.000 de persoane sunt date disparute.

Experti umanitari ai Comisiei Europene se afla n teren si urmaresc situatia n permanenta pentru a evalua necesitatile, se mentioneaza n comunicatul de la Bruxelles.

Filipinele, care sunt deosebit de expuse la catastrofe naturale - seisme si furtuni - au primit deja n acest an circa 13 milioane de euro ca ajutor umanitar, potrivit biroului Kristalinei Georgieva.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 04:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter