FINANTE-BANCI, NEW MEDIA

Valoarea bitcoin a depasit 1.000 $

06 ianuarie 2014, ora 16:44 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bitcoin.jpg
Valoarea bitcoin a depasit din nou pragul de 1.000 de dolari (610 lire sterline), dupa ce producatorul de jocuri pentru social media Zynga a anuntat ca va incepe acceptarea monedei virtuale ca optiune de plata, transmite BBC.

In ultimele saptamani moneda virtuala a devenit din ce in ce mai populara dar valoarea sa e fost extrem de volatila. In noiembrie 2013 a atins nivelul record de 1.250 de dolari, dar a scazut puternic in decembrie, dupa ce Banca Centrala a Chinei a restrictionat tranzactiile in moneda virtuala. Dupa anuntul autoritatilor de la Beijing, valoarea bitcoin a ajuns la 421 dolari, sustine publicatia chineza ôSouth Morning Postö.

Luni, moneda virtuala se tranzactiona la 1.030 dolari, la bursa valutara MTGox, dupa ce Zynga Ś companie cunoscuta pentru jocurile realizate pentru Facebook Ś a anuntat ca va incepe acceptarea monedei virtuale ca optiune de plata.

Bitcoin, lansata in ianuarie 2009, reprezinta un nou tip de moneda electronica digitala, in baza unui algoritm special. Moneda virtuala nu este sustinuta de nicio banca centrala sau guvern si nici de active fizice, valoarea sa depinde de increderea oamenilor in aceasta moneda. Bitcoin poate fi schimbata online cu devize oficiale (euro, dolar, yen sau altele) sau utilizata pentru cumparaturi, chiar daca nu constituie inca o forma acceptata de plata de catre marii retaileri de genul Amazon.com.Luna trecuta, Autoritatea Bancara Europeana (EBA) a avertizat ca utilizatorii monedei virtuale bitcoin fac acest lucru pe riscul propriu.

EBA a subliniat ca nu exista nicio protectie sau compensatie pentru cei ale caror ôportofele digitaleö sunt atacate de piratii informatici, sau in cazul in care un transfer de moneda virtuala este intrerupt sau platforma se inchide. EBA nu a spus consumatorilor sa nu utilizeze monede virtuale dar i-a avertizat ca nu exista o plasa de siguranta similara cu cea oferita deponentilor in momentul in care o banca traditionala din UE da faliment.

ôIn prezent nu exista in Uniunea Europeana reglementari specifice care sa protejeze consumatorii de pierderi financiare daca o platforma care tranzactioneaza sau pastreaza monede virtuala da falimentö, a informat Autoritatea Bancara Europeana, potrivit Agerpres.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 18 August 2022, 20:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter