- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

50 de milioane lei pentru finanțarea noii companii Complexul Energetic Valea Jiului. Ministrul Energiei: „Obiectivul nostru este să nu lăsăm pe nimeni în urmă”

22 Sep, 15:06 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, alocă suma de 50 de milioane de lei pentru finanțarea noii companii Complexul Energetic Valea Jiului.
50 de milioane lei pentru finanțarea noii companii Complexul Energetic Valea Jiului. Ministrul Energiei: Obiectivul nostru este să nu lăsăm pe nimeni în urmă

Ministerul Energiei alocă 50 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția premierului cu scopul finanțării noii companii Complexul Energetic Valea Jiului, prin care se instituie un Serviciu de Interes Economic General pentru activităţi de punere în siguranţă în mine şi de exploatare a cărbunilor în Valea Jiului.

Ministerul Energiei alocă 50 milioane lei pentru finanțarea noii companii Complexul Energetic Valea Jiului

Pentru prestarea serviciului de interes public efectuat de Societatea Complexul Energetic Valea Jiului SA, în lunile care au mai rămas din 2023, va fi acordată o compensație de 65,8 milioane de lei care va fi plătită în totalitate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei.

Citește și Afacerile lui Dorinel Umbrărescu au depășit miliardul de euro. „Regele Asfaltului” are în derulare și contracte cu CNAIR de aproape cinci miliarde de euro

În perioada următoare, Complexul Energetic Valea Jiului SA va prelua activele funcționale ale Complexului Energetic Hunedoara SA. Cei 2.000 de mineri și personalul vor fi angajați în noul complex.

Reprezentanții companiei vorbesc cu potențialii investitori în energia verde pentru diversificarea activităților de producere a energiei în zonă, asigurarea de noi locuri de muncă și un trai decent pentru locuitorii Văii Jiului.

„Obiectivul nostru este să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Cele două HG-uri sunt dovada vie a continuării mineritului şi a acordării unei noi perspective în Valea Jiului. Zona are viitor, căutăm potenţiali investitori în energie verde, pentru a diversifica activităţile de producere a energiei şi a asigura noi locuri de muncă şi un nivel de trai decent pentru toţi locuitorii Văii Jiului”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Citește și Continuă lucrările pe Autostrada Unirii (A8). Ministerul Transporturilor a avizat secțiunea montană, ce va cuprinde 47 de tuneluri și 255 de poduri și pasaje

De asemenea, vor mai fi acordați circa 300 de milioane de lei la rectificare, care vor susține activitățile de producere a energiei pe bază de cărbune, punerea în siguranţă a minelor şi pregătirea pentru tranziţia la alte surse de producere a energiei în zonă.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult