- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Afaceriștii din România pun tunurile pe Austria, care interzice țara noastră în Schengen: „Nu putem deconta politicile ineficiente ale UE”

05 Dec, 18:24 • stefan.vlad
Antreprenorii din România se simt nevoiți să ia atitudine, după ce Austria a transmis în repetate rânduri că se opune aderării țării noastre la Spațiul Schengen. Astfel, afaceriștii români și-au asumat un mesaj tranșant, luni, 5 decembrie. 
Afaceriștii din România pun tunurile pe Austria, care interzice țara noastră în Schengen: „Nu putem deconta politicile ineficiente ale UE

Dragoș Petrescu, jurat la „Imperiul Leilor”, președinte al organizației Romanian Business Leaders, recunoscută la nivelul antreprenorilor din țara noastră, a transmis un mesaj ferm, prin intermediul căruia a amintit austriecilor că nu au motive să refuze România în Schengen.

„Suntem la câteva zile de votul pentru aderarea României la Schengen și antreprenorii români citesc cu stupefacție că Austria pare să se opună aderării noastre, în ciuda apropierii dintre cele două țări.

Ce ne unește cu Austria? Pare că multe lucruri, din moment ce: în jur de 370.000 de români vizitează în fiecare an Austria, cheltuind în jur de 250 de milioane de euro; schimburile economice dintre România și Austria au fost în 2021 de 4,5 miliarde euro, din care export 1,7 miliarde și import 2,8 miliarde; investițiile austriece sunt pe locul 2 în România, cu aproximativ 5,3 miliarde de euro investiții directe și peste 8.000 de societăți cu capital austriac. Și atunci care e supărarea Austriei, de ce nu ne vrea în Schengen?

Ni se spune că supărarea vine de la valul de migranți care inundă Austria, în ciuda faptului că, potrivit raportului Comisiei Europene din octombrie 2022, aportul României la valul de imigranți este zero, Serbia fiind poarta de intrare a imigranților, prin Ungaria spre Austria”, a transmis RBL.

 

Antreprenorii din România, revoltați: „România nu poate să deconteze toate problemele politice interne ale unor state membre și nici politicile poate ineficiente ale UE”

 

UE are propriile probleme, care nu ar trebui puse pe spatele României, a mai „tunat” Dragoș Petrescu.

„Am bifat toate condițiile tehnice de la frontiere, a fost ridicat mecanismul de cooperare și verificare. Ce ni se mai poate reproșa? Că nu avem șapcă?

România nu poate să deconteze toate problemele politice interne ale unor state membre și nici politicile poate ineficiente ale UE de stopare a imigrărilor ilegale. România nu poate fi Acarul Păun al Europei”, a mai atenționat juratul de la „Imperiul Leilor”.

Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene se va pronunța pe 8 decembrie asupra aderării României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen.

Tags: