- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ai fost implicat într-un accident cu un taxi, Uber sau STB? Cum poți primi daune de milioane de euro

19 Apr, 21:38 • Bumbeneci Diana
Cum obţii despăgubiri pentru răni suferite într-un taxi, Uber sau autobuz STB implicat într-un accident. Daunele ajung la milioane de euro.
Ai fost implicat într-un accident cu un taxi, Uber sau STB? Cum poți primi daune de milioane de euro

Sunt foarte mulți români care nu ştiu că au dreptul să ceară foarte multe compensații și despăgubiri morale dacă sunt răniți în timpul unei călătorii cu taxiul, UBER sau într-un mijloc de transport public în comun. Iată cum daunele pot ajunge la milioane de euro, conform Antena3.

Cum obții despăgubire după un accident cu taxi, Uber sau STB

În situația în care ești rănit în urma unui accident într-un taxi sau autobuz STB, poți solicita despăgubiri prin intermediul asigurării RCA a vehiculului implicat în accident.

Chiar și așa, este important de ținut cont că nivelul despăgubirilor depinde de gravitatea rănilor suferite și de polița de asigurare RCA încheiată de către șoferul vehiculului.

Te mai poate interesa și: Recensământul scoate la iveală detalii inedite. Româna este a treia limbă vorbită în Anglia și Țara Galilor

Accident
Accident

De altfel, în funcție de caz, se pot cere și daune morale.

„Atunci când încheiem o poliță de asigurare auto obligatorie (RCA), trebuie să ținem cont că aceasta nu acoperă doar daunele materiale, ci și vătămările corporale, daunele morale și decesul în cazul unui accident în trafic.

În situația în care suntem responsabili pentru producerea accidentului, polița RCA ne poate ajuta să acoperim cheltuielile cu spitalizarea sau decesul victimelor”, anunță sursa citată.

În conformitate cu legea, o singură poliță RCA, cu costul anual de exemplu de 1500 de lei, poate acoperi următoarele sume maxime în cazul unui accident:

• 6,07 milioane de euro pentru vătămări corporale și deces.

• 1,22 milioane de euro pentru daune materiale.

Mai trebuie reținut că, în calitate de pasager, dacă avem parte de vină în producerea accidentului, putem pierde dreptul la despăgubire prin intermediul poliței RCA, mai anunță sursa citată.

Te mai poate interesa și: Se activează planul de austeritate? Statul român începe concedierea angajaților și tăierea salariilor bugetarilor. Boloș: „Reformele nu se fac cu mânuși. Avem data limită”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult