- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANAF dă o mână de ajutor saloanelor de înfrumusețare. Inițiativa anunțată de autorități

10 Apr, 14:59 • Adrian Popovici
ANAF implementează la nivel național un program de conformare privind veniturile obținute de persoanele fizice care desfășoară activități în domeniul înfrumusețării și întreținerii corporale.
ANAF dă o mână de ajutor saloanelor de înfrumusețare. Inițiativa anunțată de autorități

ANAF dă o mână de ajutor românilor care au afaceri în zona de întreținere corporală sau de înfrumusețare. Recent, agenția a demarat un program de conformare la nivel național începând cu luna martie, cu accent pe veniturile obținute de persoanele fizice care oferă astfel de servicii, transmite Economedia.

Potrivit oficialilor de la ANAF, acest program este o continuare a inițiativei lansate în 2022, având drept scop sprijinirea contribuabililor din acest sector pentru îndeplinirea corectă a obligațiilor fiscale.

Programul de conformare demarat de ANAF își propune să crească gradul de informare a contribuabililor care obțin sau urmează să obțină venituri din activități de înfrumusețare și întreținere corporală. ANAF susține că o mai bună informare va conduce la o mai mare conștientizare a obligațiilor fiscale ce derivă din aceste venituri, reducând astfel riscul penalizărilor și amenzilor în urma unor controale sau inspecții fiscale.

Grupurile țintă ale acestui program de conformare includ, pe de o parte, persoane fizice care realizează venituri din acest domeniu, precum persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, sau alte persoane fizice implicate în această industrie, identificate inclusiv din surse deschise. Pe de altă parte, programul vizează și angajatorii din acest sector, furnizorii de formare profesională și alte entități asociate.

ANAF. Foto arhivă
ANAF. Foto arhivă

Te-ar putea interesa și: ANAF a început să trimită notificări celor care nu au folosit e-Factura. Chiar și cei care s-au conformat mai târziu au fost somați

Cum vrea ANAF să-i ajute pe românii care au astfel de afaceri?

În cadrul acestui program, agenția va publica materiale informative despre impozitarea veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea de servicii în industria de înfrumusețare și va organiza seminarii web cu tema „Completarea și depunerea Declarației Unice (Formular 212)”.

Pentru a beneficia de asistență în domeniul fiscal și pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale în mod corect și la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul instituției la numărul de telefon 031.403.91.60.

Trebuie precizat și faptul că în același timp, ANAF, pe pagina se Facebook, a făcut o serie de recomandări românilor care apelează la servicii de înfrumusețare sau de întreținere: „Solicită bonul fiscal când mergi la salonul de înfrumusețare! Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv GRATUIT.”

Citește și: Statul are bani pentru pensiiile și salariile românilor. ANAF a încasat la buget 97,1 miliarde de lei în primul trimestru, cu 2,4 miliarde de lei peste plan

Tags: