- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANM a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Ce temperaturi vor avea românii, în fiecare regiune

12 Sep, 10:20 • Bumbeneci Diana
ANM a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Ce temperaturi vor avea românii, în fiecare regiune

ANM a emis astăzi o nouă prognoză meteo pentru următoarele două săptămâni. Până la finele lunii septembrie, vremea se menține instabilă în cea mai mare parte a teritoriului.

Prognoza ANM pe regiuni

Potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în Banat și Crișana, în primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, maximele termice ale zilei fiind de 22 de grade, iar minimele de 10 grade. După acest interval vremea se va răci din ce în ce mai mult, urmând să devină răcoroasă, cu medii ale valorilor maxime de numai 16 grade Celsius și minime ce se vor situa în jurul a 6 grade. Probabilitatea pentru averse mai frecvente și însemnate cantitativ va fi ridicată între 15 şi 17 septembrie, fiind așteptate ploi și descărcări electrice.

În Transilvania, primele zile ale intervalului debutează cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade, în timp ce minimele coboară până la pragul de 6 grade, caracterizând o vreme răcoroasă. În perioada 14 – 16 septembrie vremea se va încălzi, valorile maxime urcând până la 25 de grade. Spre finalul intervalului se va încălzi din nou, până spre maxime termice în jurul a 20 de grade. Și în această regiune sunt așteptate ploi slabe și intensificări ale vântului.

În Maramureș, temperaturile vor varia între 8 și 21 de grade Celsius în prima parte a intervalului, iar spre finele lunii vor scădea din nou, ajungând la 15-16 grade. Probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată între 15 şi 18 septembrie. Ploi slabe se vor semnala local și temporar și în restul intervalului.

Vremea în Moldova aduce în primele zile temperaturi mai scăzute, media maximelor termice fiind de 18-19 grade Celsius. De partea cealaltă, minimele termice ating 10 grade. A doua parte a intervalului va debuta tot cu o vreme răcoroasă cu medii ale maximelor ce vor scădea până spre 16 grade și minime de 6 grade. Sunt așteptate ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În Dobrogea, în primele zile ale intervalului, valorile termice maxime vor oscila între 21 și 24 de grade, iar minimele se vor situa în general între 13 și 16 grade. În prima parte a intervalului, valorile termice urcă până la 30 de grade, iar cele minime vor fi în jur de 18 grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel că în a doua săptămână de prognoză, media maximelor va fi de 18 grade, iar a celor minime la 10 grade. Trecător va mai ploua în primele două zile ale intervalului, însă probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 17 și 18 septembrie.

În Muntenia, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Conform ANM, media maximelor termice va fi de 25 de grade, iar spre finele lunii septembrie vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, astfel că media maximelor va atinge 30-32 de grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel în perioada 19-22 septembrie, media regională a maximelor va scădea spre 18 grade. Trecător va mai ploua în primele două zile ale intervalului, însă probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 17 și 18 septembrie.

Și în Oltenia vor fi valori termice situate în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, respectiv o medie a maximelor de 24-25 de grade și minime de 10-12 grade. După 15 septembrie, vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu maxime în jurul a 30 de grade. Probabilitatea pentru ploi, posibil însemnate cantitativ, va fi ridicată între 16 şi 18 septembrie, acestea având caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult