Știri interne

Anunțul MADR:16 miliarde de euro pentru fermieri! Petre Daea:„Ne dorim succes în accesarea întregii sume disponibile! Ne întâlnim la locul faptelor!”

07 Dec, 13:27 • Cornel Ghimeșan
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a făcut un anunț extrem de important! Planul Național Strategic pentru perioada 2023-2027a fost aprobat de către Comisia Europeană. România va primi aproximativ 16 miliarde de euro.
Anunțul MADR:16 miliarde de euro pentru fermieri! Petre Daea:„Ne dorim succes în accesarea întregii sume disponibile! Ne întâlnim la locul faptelor!”

Planul National Strategic (PNS) al României pentru perioada 2023-2027 a fost aprobat de Comisia Europeană, a anunțat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

„MADR a primit de la Comisia Europeană, astăzi, 7 decembrie 2022, aprobarea Planului National Strategic (PNS) pentru perioada 2023-2027. Prezentarea PNS în detaliu va fi făcută de ministrul Petre Daea în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 7 decembrie, la ora 15.00, la sediul MADR”, a anunțat ministerul într-o informare făcută miercuri, 7 decembrie, pe grupul de presă.

Alte articole: Cozile imense la benzinării l-au convins pe Viktor Orban să renunțe la plafonarea prețului la carburanți. MOL a transmis că „situația este critică”

Petre Daea, informase în prealabil faptul că Planul Național Strategic (PNS) al MADR va primi aprobarea Comisiei Europene, miercuri – 7 decembrie la ora 10.00.

„Mâine (miercuri, 7 decembrie – n.r) la orele 10:00 vom avea comunicarea oficială pentru PNS. Eu am fost la comisar, pentru că mi-a blocat PNS-ul și l-a momentul potrivit voi povesti, m-am dus să discut cu comisarul să înțeleagă care sunt problemele agriculturii țării românești. La timpul potrivit o să vi le spun. Nu le-am spus public pentru a nu se interpreta și  a avea probleme”, a spus Petre Daea la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților.

MADR primește 16 miliarde de euro pentru PNS

Planul Național Strategic (PNS) conține condițiile și sumele pentru plățile efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe suprafață și cap de animal dat și sumele achitate din bani europeni prin AFIR. Document fost transmis oficial Comisiei Europene, prin sistemul electronic pentru schimbul securizat de informații, în data de 18 octombrie 2022, după operarea și integrarea tuturor observațiilor formulate de Comisia Europeană.

EACD a desemnat noul lider pentru România! Numirea Lucianei Petrescu reprezintă intrarea în rețeau paneuropeană
EACD a desemnat noul lider pentru România! Numirea Lucianei Petrescu reprezintă intrarea în rețeau paneuropeană

Documentul programatic prevede circa 6 miliarde euro pentru investiții în agricultură și dezvoltare rurală, 9,78 miliarde euro pentru acordarea subvențiilor în agricultură și 151,7 milioane euro pentru măsuri de piață.

Și ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că a fost aprobat PNS-ul de către Comisia Europeană.

„Stimați fermieri, Dragi făuritori de hrană ai țării, Vă anunț că astăzi, la orele 11.00, s-a aprobat de către Comisia Europeană Planul Național Strategic 2023 – 2027, prin Decizia C(2022) 8783. România are la dispoziție, pentru perioada 2023-2027, 15.8 miliarde euro pe care trebuie să îi folosim pentru agricultură și dezvoltare rurală! Ne dorim succes în accesarea întregii sume disponibile! Ne întâlnim la locul faptelor!”

Citește și: EACD a desemnat noul lider pentru România! Numirea Lucianei Petrescu reprezintă intrarea în rețeau paneuropeană

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult