- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apple amenință Twitter că va scoate aplicația din App Store. Elon Musk intră în război direct cu cea mai mare companie din lume

29 Nov, 12:24 • Bumbeneci Diana
Elon Musk a declarat oficial război celei mai mari companii de tehnologie din lume. Musk a susținut că Apple a amenințat locul deținut de Twitter în App Store, „dar nu va spune de ce”.
Apple amenință Twitter că va scoate aplicația din App Store. Elon Musk intră în război direct cu cea mai mare companie din lume

Cel mai bogat om din lume a declarat oficial război celei mai mari companii de tehnologie.  Musk acuză Apple de cenzură și practici monopoliste într-o serie de tweet-uri, susținând că această companie „în mare parte a oprit” publicitatea pe Twitter, conform Businessinsider.

Elon Musk intră în război direct cu App Store

Apple a amenințat, de asemenea, că va reține Twitter din App Store, dar nu ne va spune de ce”, a scris Musk pe Twitter, oferind un motiv pentru criticile sale recente.

Apple nu a răspuns imediat solicitării Insider de a comenta pe tweet-urile lui Musk.

Ai mai putea citi și: Elon Musk a luat decizia finală. Twitter a început să concedieze jumătate din efectivele sale

Elon Musk - Twitter în App Store
Elon Musk – Twitter în App Store

Musk a mai explicat, de altfel, taxa de 30% pe care Apple o ia din majoritatea vânzărilor prin App Store al companiei. El a publicat pe Twitter o fotografie a unui semn de autostradă cu două opțiuni: „Plătește 30%” sau „du-te la război”.

Cele mai multe dintre companiile mai mici au redus anterior taxa Apple de 30% din App Store. Acesta este subiectul unei bătălii legale în desfășurare între producătorul de jocuri video „Fortnite” Epic Games și gigantul tehnologic, „bătălie” ce nu pare să se încheie prea curând.

Nu este prima dată când Musk critică App Store-ul Apple. În mai, Musk a spus că taxa de 30% a fost „literal de 10 ori mai mare decât ar trebui să fie”.

Cu toate acestea, aceste noi decizii intensifică disputa dintre Musk și Cook. Musk nu s-a ferit să-i atace chiar și pe alți miliardari de mare profil, trimițând pe Twitter critici la adresa unor oameni precum Jeff Bezos și Bill Gates în trecut.

Mai citește și: Decizie fără precedent. Elon Musk concediază 75% dintre angajați

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult