- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Augustin Zegrean, fost șef CCR, face ultimele declarații despre pachetul fiscal: „Problema este că legea asta modifică foarte multe alte legi.”

19 Oct, 21:57 • Oprea Alina
Augustin Zegrean este fostul șef CCR, iar acesta a făcut ultimele declarații cu privire la pachetul fiscal, punând accent pe puterea Curții Constituționale, menționând că aceasta are mereu dreptate și nimic nu poate fi contestat din ceea ce constată aceasta!
Augustin Zegrean, fost șef CCR, face ultimele declarații despre pachetul fiscal: „Problema este că legea asta modifică foarte multe alte legi.”

Au fost luate ultimele decizii de către Curtea Constituțională a României, iar fostul șef CCR, Augustin Zegrean a intervenit cu anumite explicații și declarații. Venind din mediul corespunzător CCR, acesta s-a văzut nevoit să aducă la cunoștință anumite explicații, indicând că decizia luate de CCR nu va putea fi contestată.

Vezi mai multe despre: Măsurile fiscale asumate de Guvern sunt legale! Curtea Constituțională a respins sesizările făcute de USR și Forța Dreptei

Declarațiile fostului șef CCR, Augustin Zegrean

A fost dată ultima decizie de Curtea Constituțională a României, iar fostul șef CCR a fost întrebat de aceasta.

„Curtea are întotdeauna dreptate, oricum soluția lor nu poate fi contestată nicăieri și acesta e un foarte bun pretext să faci ce vrei. Și eu am spus și am fost aproape sigur că va admite sesizarea pentru că sunt unele probleme acolo care nu pot fi trecute cu vederea, dar acum nu mai am ce să comentez. S-a dat așa, așa rămâne.

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean

Problema este că legea asta modifică foarte multe alte legi (…). Modificările astea vor apărea pe la alte legi în care se introduc aceste modificări și oamenii care vor considera că legea este neconstituțională o să o atace la Curte peste ani și ani, că nu există o limită până când poți să ataci la Curtea. Dacă legea care ți se aplică într-un proces consideri că este neconstituțională, poți să invoci excepția de neconstituționalitate și poți obliga să ți-o soluționeze.”, a declarat Augustin Zegrean, potrivit Bugetul.ro.

Practic, la vremea când se vor judeca aceste procese va fi o altă componență a Curții (…), speranța asta putem să o avem. Până atunci, la ritmul în care se legiferează în România, nu cred că va dura prea mult nici ce au făcut acum.”, a completat fostul șef CCR pentru b1tv, conform sursei citate.

Pachetul de măsuri fiscale are șanse mici să meargă mai departe

Augustin Zegrean susține că în această situație, măsurile fiscale care se află sub contextul Guvernului Ciolacu nu au șanse foarte mari de a merge mai departe.

„Pe fond, sigur că sunt multe probleme pe care și eu le-aș fi atacat, dacă aș fi făcut politică la ora asta, pentru că sunt lucruri care nu trebuiau scrise în această lege. Și nu neapărat pe fond, chiar pe formă dacă vorbim, pe formă, pentru că în Constituție scrie că Guvernul poate să-și asume răspunderea pe un proiect de lege, nu pe un proiect de 70 de legi, pentru că această lege pe care și-au asumat răspunderea este mai degrabă sau ar putea fi considerată un program de guvernare, decât un proiect de lege. Or programul de guvernare nu în felul ăsta se aprobă de către Parlament (…). Deci pe articolul 114 nu se încadrează, ce au făcut ei nu este în spiritul articolului 114 din Constituție referitor la asumarea răspunderii Guvernului.”, a declarat fostul șef CCR, conform RFI.

Vezi mai multe despre: Pensii 2023. Care sunt pensionarii care se vor bucura de 50% în plus la venit! Decizia a fost luată de Curtea Constituțională