- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada A 13 Sibiu – Făgăraș a primit undă verde. CNAIR și Makyol semnează contractul de 1,77 miliarde de lei în această săptămână

15 Aug, 15:25 • Lupu Alexandra
Se semnează primul contract pentru A 13 Sibiu – Făgăraș. Makyol se va ocupa de proiectarea și execuția lotului 3.
Autostrada A 13 Sibiu – Făgăraș a primit undă verde. CNAIR și Makyol semnează contractul de 1,77 miliarde de lei în această săptămână

CNAIR și Makyol semnează miercuri, 16 august, contractul pentru lotul 3 al autostrăzii A 13 Sibiu – Făgăraș. Constructorul se va ocupa de un tronson cu o lungime de 17 km, plasat între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbăta de Sus (DJ105B), informează economedia.ro. Makyol a câștigat inclusiv contractul pentru lotul 4, însă acesta este contestat la Curtea de Apel București de Strabag. CNAIR nu a desemnat încă câștigătorii pentru loturile 1 și 2.

Se semnează primul contract pentru A 13

Termenul de realizare al lucrărilor este de 4 ani, mai exact, 12 luni pentru proiectare și 36 luni pentru execuție. Valoarea contractului pe care CNAIR îl va semna cu Makyol miercuri, 16 august, este de 1.7 miliarde de lei.

Lucrările sunt finanțate prin Programul Transport (PT). Pe traseul autostrăzii vor fi construite 27 de structuri de arta, printre care și un pod de o complexitate tehnică ridicată. Acesta va avea o lungime de 820m.

Vezi și: Sorin Grindeanu aplică sancțiuni drastice constructorilor care nu respectă contractele „Nu voi ezita să iau măsuri împotriva celor care întârzie sau blochează nejustificat lucrările”

„Constructorul turc MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. a fost desemnat câștigătorul licitației pentru tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu-Făgăraș !

Contractul în valoare de 1,77 miliarde de lei, fără TVA este finanțat prin Programul Transport. (PT) Constructorul va avea la dispoziție 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 pentru execuția a lucrărilor) pentru finalizarea celor 17,61 km ai tronsonului cuprins între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbăta de Sus(DJ105B). Pe traseu vor fi constrite inclusiv 27 de structuri de arta, dintre care un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 m”, a transmis în iunie CNAIR.

A 13 Sibiu – Făgăraș
A 13 Sibiu – Făgăraș

Constructorul Makyol deține, printre marile lucrări de infrastructură rutieră, tunelul Camlica din Turcia. Tunelul are o lungime de 3.8 kilometri și este forat cu metoda NATM (Austria) și Autostrada Gebze – Izmir care include și un pod suspendat de 2.6 kilometri (al doilea ca lungime în Europa). El este realizat într-o asociere WeBuild și alte patru companii din Turcia (Nurol, Özaltin, Makyol, Göçay).

Citește și despre următorul subiect: Noul constructor al terminalului petrolier de la Marea Neagră a câștigat contractul cu 79 de milioane de euro. Când a fost anunțată inaugurarea