- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada București – Brașov. Studiul de fezabilitate pentru sectorul Cristian – Codlea, avizat de CNAIR

29 Feb, 16:27 • Adrian Popovici
Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a anunțat că studiul de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă Cristian – Codlea a primit avizul necesar. Investiția depășește suma de 743 de milioane de lei, fără TVA.
Autostrada București - Brașov. Studiul de fezabilitate pentru sectorul Cristian - Codlea, avizat de CNAIR

Joi, Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat că studiul de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă Cristian – Codlea a primit avizul necesar. Investiția depășește suma de 743 de milioane de lei, fără includerea TVA-ului, transmite News.ro.

„Un nou pas important este făcut pentru construcției autostrăzii București-Brașov (A3). În cadrul ședinței Consiliului Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost avizat Studiul de Fezabilitate pentru sectorul de autostradă Cristian – Codlea (Ghimbav)”, a declarat joi directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Potrivit acestuia, această nouă porțiune de autostradă, în lungime de 5,18 kilometri, va fi adăugată la sectorul Rașnov – Cristian, deja funcțional, și va fi construită pe teritoriul administrativ al județului Brașov.

CNAIR estimează că lucrările pentru sectorul de autostradă Cristian-Codlea se ridică la 743,52 milioane de lei (fără TVA), fonduri care sunt alocate din cadrul Programului Transport (PT) pentru perioada 2021-2027. Cristian Pistol a informat că, odată ce indicatorii tehnico-economici vor fi aprobați prin Hotărâre de Guvern, următorul pas va fi elaborarea Proiectului Tehnic și efectuarea lucrărilor de construcție.

Te-ar putea interesa și: Progres pe Autostrada Moldovei A7. CNAIR aprobă studiul de fezabilitate pentru secțiunea Pașcani-Suceava

Ce planuri are CNAIR pentru acest proiect?

„Un nou sector din autostrada #București-#Brașov (#A3) intră în linie dreaptă! Am avizat, astăzi, în CTE (Consiliul Tehnico-Economic) al #CNAIR Studiul de Fezabilitate pentru sectorul de autostradă #Cristian – #Codlea (Ghimbav). Acest nou sector de autostradă (5,18 km) se va adăuga sectorului #Rașnov – #Cristian (deja în circulație) și va fi construit pe teritoriul administrativ al județului Brașov”, transmite șeful CNAIR.

În cadrul proiectului de construcție a sectorului de autostradă Cristian-Codlea, se vor ridica mai multe elemente de infrastructură esențiale. Acestea includ un pod ce va traversa râul Bârsa, un pasaj care se va desfășura deasupra autostrăzii, pe DJ 112B, precum și două pasaje ce vor conecta bretelele nodurilor rutiere Cristian și Codlea. De asemenea, vor fi amenajate două noduri rutiere importante: Nodul Cristian, situat la kilometrul 107+740, la intersecția cu DN 73G, și Nodul Codlea, localizat la kilometrul 111+544, la intersecția autostrăzii cu DN 1, unde se va instala un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului.

Citește și: Modernizarea Tranfăgărășanului, tot mai aproape de realizare. CNAIR a semnat contractul pentru ca cel mai spectaculos drum din România să rămână deschis tot anul

Tags: