- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertisment sumbru din partea BNR: „Cer creșteri de salarii în an electoral cred că factura va fi achitată de alții la anul? Va veni nota de plată”

17 May, 14:38 • Bumbeneci Diana
Economiștii BNR anunță că solicitarea salariilor în an electoral reprezintă un pas greșit în rândul românilor. Valentin Lazea are un nou anunț sumbru pentru români.
Avertisment sumbru din partea BNR: „Cer creșteri de salarii în an electoral cred că factura va fi achitată de alții la anul? Va veni nota de plată”

Valentin Lazea, economist șef al Băncii Naționale a României are un nou avertisment sumbru pentru români. Conform specialistului, bugetarii care solicită de nenumărate ori salarii în an electoral provoacă numeroase probleme la nivel economic pe termen lung.

Avertisment sumbru din partea BNR

Cererile de majorări de salarii în rândul angajaților din țara noastră și facilitățile fiscale date în an electoral vor veni pe nota de plată de anul viitor, a atras atenţia economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea.

În context, Lazea s-a referit şi la adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitările menţionate.

„Eu mă întreb: cei care acum solicită noi facilități fiscale, salarii, știind bine în mintea lor că anul viitor va urma o corecție, la ce se așteaptă?

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, îi îndeamnă pe români la calm: „Să bem un ceai de tei”

Adică, chiar aşa, ei îşi închipuie, cei care solicită acum repede, că e an electoral, îşi închipuie că ei nu vor plăti cu atât mai mult anul viitor?

Speră ei că la anul nota de plată va fi achitată de alţii? Asta e întrebarea mea.

Mugur Isărescu, BNR
Mugur Isărescu, BNR

Deci, a cere acum în plus scutiri, nu ştiu ce măriri şi aşa mai departe, când toată lumea ştie foarte bine că la anul va veni nota de plată, să adânceşti acum dezechilibrele, mi se pare o speranţă deşartă că va fi altcineva care va plăti şi tu vei scăpa de nota de plată”, a spus, joi, economistul-șef al BNR, Valentin Lazea.

„Cu un grad de îndatorare de peste 50%, înghețarea salariilor devine necesară”, a avertizat Isărescu miercuri.

Întrebat de presă dacă măsura va fi implementată în 2025, guvernatorul BNR a sugerat că este foarte probabil.

„Datoria publică a României a depășit 50%. Unde e lege, nu e tocmeală. Guvernul va avea o sarcină dificilă”, a declarat Isărescu.

Citește azi și: Toți banii românilor vor fi verificați de ANAF. Guvernul a dat ordin. Au început primele confiscări

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult