- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bătaie de joc în spitale! Un bolnav în România trebuie să supraviețuiască cu 22 de lei pe zi

10 Oct, 15:50 • Cornel Ghimeșan
În luna iunie norma de hrană în spitale s-a majorat la 22 de lei pe zi. Deși majorarea este aproape insignifiantă, nici măcar nu este aplicată în toate spitalele.
Bătaie de joc în spitale! Un bolnav în România trebuie să supraviețuiască cu 22 de lei pe zi

Românii care au nevoie de spitalizare primesc ar trebui să se descurce cu 22 de lei pe zi. De la 1 iunie anul curent, norma de hrană în spitale a crescut la 22 de lei pe zi. Această majorare însă nu se aplică la toate spitalele. Între timp, românii sănătoși ar trebuie să trăiască din 11 lei pe zi. Criza energetică a dus la scumpirea alimentelor de bază, în acest context se pune sub semnul întrebării această sumă.

Citește și: Preț istoric la kilogramul de zahăr! A ajuns să coste o avere să îți faci o prăjitură

Bătaie de joc în spitale! Un bolnav în România trebuie să supraviețuiască cu 22 de lei pe zi
Bătaie de joc în spitale! Un bolnav în România trebuie să supraviețuiască cu 22 de lei pe zi

22 de lei pe zi pentru bolnavii din spitale

În funcție de rata inflației se calculează alocația de grană, în fiecare an. În luna iunie a anului 2022, norma de hrană în spitale a crescut la 22 de lei pe zi, pentru un singur bolnav, conform Ministerului Sănătății. De ea dispun persoanele care nu sunt asigurate și cele cărora li se oferă un pachet minimal de servicii de sănătate.

După doar patru luni, guvernanții ies și spun că o familie formată din patru membri poate trăi cu 1339 de lei pe lună pentru mâncare. Asta ar însemna undeva la 11 lei de persoană pe zi, la jumătate față de cât i se alocă unui om bolnav, în condițiile în care o pâine poate ajunge să coste chiar și 10 lei, litrul de ulei a sărit de 11 lei, iar prețul lactatelor s-a majorat cu 40% față de anul trecut.

Scumpiri pe toate planurile în România, în plină criză economică. Românii ar putea ajunge să plătească dublu pentru un kilogram de carne de porc, în pragul sezonului rece. Unul dintre cei mai mari fermieri din România a lansat un avertisment pentru consumatorii de carne. În aceste condiții, oamenii sunt disperați și nu mai fac față scumpirilor, mulți dintre ei au renunțat la anumite alimente, pentru că nu și le mai permit.

„Principala cauză sigur că este creșterea prețurilor furajelor, dar nu mai puțin creșterea prețului la energia electrică și la gazul metan care se folosește în agricultură, mai ales acolo unde avem industrializare, pentru că abatorizare, fabrică de lapte, pâine, nu se pot face fără gaz. Prețul porumbului a crescut la 1,5 – 1,6 lei, dar nu este la cel mai înalt nivel la care ar urma să fie”, a spus Muscă.

Alte articole: Cât ne va costa factura la curent, în februarie. Veştile nu sunt deloc bune: „Cât salariul minim net pe un an de zile”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult