- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

BNR anunță un șoc care va arunca România într-o criză fără precedent. Adrian Negrescu: „Trei milioane de români ar putea fi afectați”

06 Sep, 18:22 • Constantin Cristina
BNR anunță o perioadă cruntă pentru România. Analistul financiar, Adrian Negrescu, transmite un avertisment sumbru.
BNR anunță un șoc care va arunca România într-o criză fără precedent. Adrian Negrescu: „Trei milioane de români ar putea fi afectați”

Adrian Negrescu, analist financiar, a comentat declarațiile BNR care anunță un șoc care va arunca România într-o criză fără precedent. Despre această criză a vorbit și Leonardo Badea, a precizat antena 3 CNN.

Citește și: Șeful principalului sindicat din educație garantează că Guvernul își urmează promisiunile „Nu se discută de grevă, deocamdată”

BNR anunță un șoc care va arunca România într-o criză fără precedent. Adrian Negrescu: „Trei milioane de români ar putea fi afectați”

„Din nefericire, măsurile de corecție de până acum a dezechilibrelor macroeconomice fie au fost insuficiente, fie nu au avut efectele scontate. Riscurile interne se cumulează cu cele externe, iar probabilitatea unui șoc care să ne împingă în criză economică este mai mare”, a spus viceguvernatorul BNR, Leonardo Badea.

Adrian Negrescu a fost întrebat cum vede aceste declarații și la ce riscuri sunt expuși românii.

„L-am auzit şi pe Boloș vorbind de potențiala incapacitate de plată în care ar putea ajunge la statul român. Deci, ministrul de Finanțe vorbește de incapacitate de plată, dacă pune în aplicare legea salarizării în sectorul bugetar și noua lege a pensiilor.

BNR
BNR

E o declarație, din punctul meu de vedere iresponsabilă, care vine să pună gaz pe focul problemelor și îngrijorărilor legate de finanțele României. Cred că e iresponsabilă, pentru că niciun ministru de Finanțe în nicio țară a lumii nu poate vorbi de incapacitatea de plată. În momentul în care te duci la minister ți se spune clar nu pune gaz pe foc. Nu vorbi de lucrurile extreme, pentru că riști să arunci piețele în aer și România se poate împrumuta din ce în ce mai scump doar din prisma unor declarații hazardate, a unor miniștri care nu știu ce scot pe gură, din punctul meu de vedere.

Vorbeam de încasări. Da, încasările sunt mai mari cu 20% după primele șase luni. Deci acolo nu e o problemă. Problema e la cheltuieli. Cheltuim, din păcate, din ce în ce mai mult, cu trei miliarde în primele șase luni față de cât ne prognozasem și nu vedem niciun fel de tăiere. Știți că am avut acea ordonanță a austerității cu 10%.

Nu s-a pus în practică acea ordonanță. Dimpotrivă, cheltuielile cu bunuri și servicii creșteau cu 18% după primele șase luni. Deci cheltuim mai mult decât adunăm din economie.”, a informat analistul.

Alte articole: 1 octombrie va aduce noi măsuri de austeritate în România. De ce decizii se vor lovi românii