- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

BNR își răsfață angajații! Banca vrea să cumpere fructe de mare și pește proaspăt pentru salariați. Investiția atinge suma uriașă de 850.000 euro

13 Apr, 13:43 • Lupu Alexandra
BNR se pregătește să facă o investiție de 850.000 euro. Compania vrea să cumpere fructe de mare și pește proaspăt pentru angajați.
BNR își răsfață angajații! Banca vrea să cumpere fructe de mare și pește proaspăt pentru salariați. Investiția atinge suma uriașă de 850.000 euro

Banca Națională a României (BNR) a scos în urmă cu puțin timp la licitație în SICAP un contract cu o valoare maximală de 4.21 milioane de lei. Așa cum arată primele informații relatate de economedia.ro, banca vrea să cumpere fructe de mare, pește proaspăt și congelat pentru restaurantele cu circuit închis, pentru angajați.

BNR face o investiție de 850.000 euro

BNR se pregătește să facă o investiție de 850.000 euro pentru restaurantele cu circuit închis din sediul central, Cumpătu Sinaia și Păltiniș. În urmă cu puțin timp, compania a scos la licitație la SICAP un contract cu o valoare maximală de 4.21 milioane de lei pentru a achiziționa fructe de mare, pește proaspăt și congelat, iar în cele din urmă, preparate din pește pentru angajați.

În departajarea ofertelor, reprezentanții BNR vor acorda un punctaj suplimentar pentru firmele care au livrare de produse ecologice. Contractul este finanțat din propriul buget și se întinde pe doi ani. Societățile interesate pot depune oferte până la data de 24 mai.

Citește și: BNR lansează o nouă monedă de argint! Banul are tema Timișoara 2023. Care este valoarea ei?

Faptul că BNR nu se zgârcește atunci când vine vorba despre masa propriilor angajați nu este un secret. Informațiile relatate de sursa citată arată că cea mai mare sumă alocată restaurantelor de tip cantină este înregistrată la nivelul celor din București (3.1 miliarde de lei).

BNR
BNR

BNR are specificații foarte clare cu privire la produsele pe care le dorește pentru salariați. Iată mențiunile:

„1.   Butterfish

  • pește marin fără oase (file) cu carne de culoare albă la interior și gălbuie la exterior;
  • produs afumat;
  • mod de ambalare: individual pachete vidate greutate 2-4 kg;
  1. Calamar
  • conținut: calamar congelat, tăiat și curățat;
  1. Conserve de pește ton Iska sau echivalent (ton bucăți în ulei)
  • conservele de ton nu trebuie să conțină pește capturat în Oceanul Pacific, în următoarele zone: FAO 61, 67, 71, 77, 81, 87 şi 88;
  • conținut: conţinut de peşte de min 65%;
  • consistență: carnea trebuie să fie fragedă, compactă;
  • culoare: alb-gălbuie, uneori roz;
  1. Cozi de creveți
  • produs congelat (glazură 5 ÷15 %);
  • culoare: albă uneori cu tentă roz;
  • mod de ambalare: pungă plastic gramaj de aproximativ 0,500 – 1 kg.;
  1. Crap proaspăt
  • aspect exterior: suprafaţă uscată, curată, nelipicioasă;
  • culoare: naturală, specifică;
  1. Creveţi decorticaţi
  • produs congelat (glazură 5 ÷15 %);
  • mod de ambalare: pungă plastic gramaj de aproximativ 1 kg
  1. Dorada
  • conținut: dorada eviscerată,cu tăieturi regulate, îngrijite, fără resturi de viscere, sânge şi impurităţi;
  • produs congelat glazură 5 ÷15 %);
  • greutate în jur de 600-800 g/buc.;
  • mod de ambalare: baxuri de aproximativ 5 kg
  1. File anșoa
  • conținut: peşti felii sau fileuri, fară piele;
  • miros şi gust: specific de peşte sărat. Fără gust şi miros străin sau de rânced;
  • consistenţa cărnii: densă, dar suculentă pentru peștele conservat la rece;
  • mod de ambalare:cutie/borcan capacitate 0,50- 1 kg.;
  1. File de şalău
  • conținut: pește întreg proaspăt fără oase, cu carne slabă;
  • aspect exterior:suprafaţă uscată, curată, nelipicioasă;
  • culoare: naturală, specifică;
  1. File de somon cu piele
  • conținut: somon filetat, decapitat și portionat în jumătăți;
  • produs refrigerat;
  1. Fructe de mare
  • conținut: calamar, sepie, creveți decorticați, carne de scoici, scoici venus, caracatiță;
  • produs congelat;
  • mod de ambalare: pungă plastic gramaj 0,5 ÷ 1 kg
  1. Icre de ştiucă
  • conținut: icre știucă de calitatea I.
  • La calitatea I boabele trebuie să fie întregi, bine individualizate, elastice, de culoare galbenă sau roşcată, fără fragmente de şesut conjunctiv, cheaguri de sânge sau alte impurităţi. Între boabele de icre poate exista o mică cantitate de lichid cu aspect vâscos, cleios şi subţire de aceeaşi culoare cu icrele;
  1. Icre negre
  • conținut: icre negre de calitatea I.
  • Icrele negre se obţin de la speciile de sturioni (morun, nisetru, păstrugă, cegă). Icre fără membrane, sânge şi impurităţi;
  1. Icre roșii
  • conținut: icre roșii de calitatea I. Icrele trebuie să provină de la o singură specie de pește, boabele trebuie să fie individualizate, fără resturi conjunctive sau coaguli de sânge, cu o substanţă de legătură de culoare portocalie”, se arată în caietul de sarcini al licitației deschisă de BNR.

Banca își fundamentează achiziția prin simplul fapt că vrea să le ofere salariaților un meniu diversificat. După cum arată ultimele informații, deși BNR operează mai multe restaurante de tip cantină în mai multe amplasamente din țară, doar salariații companiei pot servi masa în interiorul acestora.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: BNR a lansat oficial o nouă monedă mult așteptată! Cum arată aceasta și motivul pentru care costă peste 400 de lei